Heavy duty bumper voor Volvo FH
| 14:59 | Korneel Luth

Heavy duty bumper voor Volvo FH

Volvo Trucks introduceert een heavy duty bumper voor de Volvo FH.

Deze sterkere bumper maakt de Volvo FH geschikter voor zware rijomstandigheden en onverharde wegen zoals in het bouwtransport en bijvoorbeeld het bomentransport.

De Volvo FH met heavy duty bumper wordt onthuld op de Intermat beurs in Parijs die plaatsvindt van 20 tot 25 april. “De FH is nu beter uitgerust voor inzet waarbij het risico op schades aanzienlijk is”, zegt Ricard Fritz, Vice President Volvo Trucks Brand.

Gebaseerd op FMX

De nieuwe heavy duty bumper voor de Volvo FH is gebaseerd op het bumperconcept van de Volvo FMX. De hoeken en voorplaat zijn gemaakt van drie millimeter staal. Een vaste opstap boven de voorplaat is in het design geïntegreerd.

De hogere positie van de bumper verruimt de oploophoek. Deze is ruim twintig graden op FH’s met een extra hoog constructie-chassis –  geïntroduceerd in 2014. Een volledig goedgekeurd trekoog op de bumper kan 36 ton aan en wordt aangeboden als optie af-fabriek.

Heavy duty bumper voor Volvo FH
In bijvoorbeeld de bosbouw hoeft een heavy duty bumper geen overbodige luxe te zijn.

Visuele uitdaging

De technische uitdagingen waren één ding. Een andere uitdaging was om de voorzijde robuust te maken zonder er visueel teveel aan te wijzigen. 

“De lijnen van de wigvormige stalen hoeken vloeien langzaam over naar het middelpunt van de bumper. Hierdoor ontstaat een discrete, maar robuuste vorm die niet afdoet aan het unieke, premium imago van de Volvo FH”, verklaart Rikard Orell, Design Director van Volvo Trucks.

De bumper is met 132 millimeter verlengd om eventuele eerste klappen op te kunnen vangen en essentiële onderdelen zoals de koplampen te beschermen.

Lees ook:

Rijden met de FMX

Klik hier voor alle Volvo-nieuws

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie