Positieve ervaringen 360°OmniVue
| 06:00 | Truckstar Redactie

Positieve ervaringen 360°OmniVue

Truckstar doet eerste ervaringen op met 360°OmniVue systeem.

Vandaag start de driedaagse Transport Compleet beurs in Gorinchem. Eén van de vele exposanten op dit event is specialist in mobiele veiligheid GrootJebbink. Zij zullen veel aandacht besteden aan het 360°OmniVue systeem waarvan zij BeNeLux distributeur zijn. Truckstar heeft onlangs een korte indruk kunnen opdoen met het eerste trekker oplegger voertuig dat met dit unieke camerasysteem is uitgerust. En die ervaringen zijn positief!

Groothoekcamera’s

Volgens eigen zeggen schakelt 360°OmniVue elke dode hoek uit en geeft het de chauffeur optimaal overzicht over de situatie rondom zijn voertuig. Tijdens een korte rit konden we deze belofte in de praktijk achterhalen. Doordat het camerasysteem uit vier compacte, ultra-groothoekcamera’s bestaat die aan de voor-, achter- en zijkanten gemonteerd worden, is de gehele omgeving van het voertuig te overzien. De chauffeur ziet op het display zijn voertuig van bovenaf, ware het alsof er een helikopter boven hem cirkelt die realtime de situatie in beeld brengt. Voor deze weergave wordt het voertuig zelf als een animatie in beeld gebracht.  

Inschrijving speciale categorieën 2015
De camera’s zijn compact en worden op vier punten bevestigd

Overzicht

De kleine camera’s dienen zo hoog mogelijk aan het voertuig te worden bevestigd. In de praktijk blijkt het voordeel van de hoge ophanging direct uit het overzicht dat het systeem biedt: er wordt ruim voldoende omgeving getoond om eventueel naderend gevaar op tijd te signaleren. Ter indicatie: op de snelweg is zowel de linkerbaan als de vluchtstrook volledig te overzien. Uiteraard ligt het grootste voordeel van dit systeem in onoverzichtelijke situaties zoals drukke straten of bedrijfsterreinen met weinig zicht. Ook daar geldt dat 360° OmniVue zijn mannetje staat. De kleurenbeelden zijn scherp en natuurgetrouw. Enige vervorming in objecten blijft aanwezig (vooral objecten vlak onder de zijcamera’s), maar dat is te overzien en ook logisch verklaarbaar.

Positieve ervaringen 360°OmniVue 
Aan beide zijkanten van de oplegger hangen camera’s 

Hoogwaardig hulpmiddel

Daarnaast biedt 360° OmniVue heerlijk overzicht bij het achteruit manouvreren. Naast het totaaloverzicht kun je namelijk ook de camerabeelden afzonderlijk bekijken door hierin te wisselen. Als chauffeur zul je even moeten wennen en leren vertrouwen op het systeem, maar de ervaring leert dat dit snel plaatsvindt. Feit is dat het camerasysteem een hoogwaardig hulpmiddel is in de strijd tegen schades en ongelukken. Meer informatie over het systeem vind je op de website van GrootJebbink en tijdens Transport Compleet op stand 156.

Positieve ervaringen 360°OmniVue
In het scherm een totaaloverzicht en een weergave van de bestuurderskant (naar wens in te stellen)


Meepraten? Schrijf hier jouw reactie