Koopman neemt Möhlmann Automobil-Logistik over
| 15:15 | Truckstar Redactie

Koopman neemt Möhlmann Automobil-Logistik over

Koopman Logistics Group uit het Groningse Noordhorn neemt per 1 september 2014 Möhlmann Automobil-Logistik over.

 

Dat maken beide partijen vandaag bekend. Koopman is een van de grotere logistieke dienstverleners op het gebied van automotive-logistiek in Noordwest-Europa en breidt door de overname haar netwerk op de Duitse markt verder uit.

Bijna 500 trucks

De overname is een logische stap in de verdere ontwikkeling van Koopman Logistics Group in de automotive-logistiek. Alle 100 personeelsleden en het volledige wagenpark van zo’n 90 voertuigen van Möhlmann Automobil-Logistik worden overgenomen. De totale vloot van Koopman Logistics Group groeit door de overname naar 490 voertuigen en het totale personeelsbestand komt op ruim 900 werknemers. De gezamenlijke jaaromzet bedraagt ongeveer 130 miljoen euro. 

Schaalvoordelen

Met de overname van Möhlmann Automobil-Logistik versterkt Koopman haar positie in Duitsland. Jon Kuiper, CEO Koopman Logistics Group: “In met name Noordwest-Europa bieden wij een breed scala aan diensten aan onze klanten in de automotive-industrie. Door deze uitbreiding, zowel qua capaciteit als werkgebied, kunnen wij onze klanten nu een nog betere service verlenen.” 
Koopman Logistics Group is de grootste speler in de Benelux op het gebied van automotive-logistiek. Het bedrijf biedt integrale logistieke dienstverlening aan autofabrikanten, importeurs en beheerders van grote wagenparken, zoals leasemaatschappijen en verhuurbedrijven. Door een breed scala aan automotive-diensten onder één dak aan te bieden, kan de doorlooptijd in het logistieke proces sterk worden verkort met kostenvoordelen voor de klant als resultaat.

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie