Transportveteranen
| 14:36 | René Grünfeld

Op zoek naar de oudste nog werkende DAF-trucks

DAF is op zoek naar de oudste DAF-trucks die nog voor transporttaken ingezet worden.

DAF bestaat 90 jaar. Om de feestvreugde extra luister bij te zetten, vraagt de fabrikant om foto’s of video’s te delen van de oudste nog werkende DAF-trucks.

Regelmatig komen er in Eindhoven foto’s binnen die trotse eigenaren en chauffeurs van over de hele wereld hebben gemaakt. Er zijn DAF’s op te zien die de productielijn al heel lang geleden hebben verlaten, maar nog steeds dagelijks worden ingezet. Vandaar dat men zich nu afvraagt wat de oudste DAF truck is die nog gewoon gebruikt wordt en waar die te vinden is.

Facebook-campagne

Dus heb je foto’s en verhalen van DAF trucks uit de vroege jaren ’90, ’80, ’70 of zelfs van daarvoor die nog gewoon in gebruik zijn, zet die dan op de Facebook-pagina van DAF Trucks. Eind november wordt bekend gemaakt waar de oudste nog in gebruik zijnde DAF truck rijdt, wat voor werk hij doet en van wie hij is.

Altijd weer terug

De Ier John Tarrent heeft zijn klassieke DAF 2100 uit 1984, die vandaag de dag nog gewoon in dienst is, alvast gedeeld. ‘Hij heeft er al 34 jaar opzitten, laat ons nooit in de steek en komt altijd weer terug op de thuisbasis. Of het nu dag of nacht is’.

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie