| 09:12 | Bert Mateboer

Chauffeurs, mijd schoolroutes

Om ongevallen met schoolgaande kinderen te voorkomen vraagt Veilig Verkeer Nederland aan vrachtwagenchauffeurs om schoolroutes zoveel mogelijk te mijden. In het zuiden van het land zijn deze week de scholen weer begonnen.

Met name brugklassers zijn in de eerste schoolweken vaak het slachtoffer van ongevallen: zij worden twee keer zo vaak als in andere maanden aangereden. Veilig Verkeer Nederland vraagt bestuurders van personenauto’s hun auto een week te laten staan en bestuurders van vrachtwagens hun route zo aan te passen dat ze zo weinig mogelijk in de buurt van scholen komen. ,,Misschien kunnen ze een kwartier eerder of later vertrekken of een iets andere route nemen,’’ aldus een woordvoerder van Veilig Verkeer Nederland.
Transportverzekeraar TVM is van plan een app te ontwikkelen die chauffeurs automatisch omleidt als ze bijvoorbeeld rond half negen in de buurt van een school komen.

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht

 

2 Reacties
  1. Kwartier eerder of later vertrekken.we hebben te maken met vensters en losgebieden met restricties.routes met restricties.planning zou dat in moeten calculeren.cq plannen.pauzes moet je al geforceerd nemen.omdat de opdrachtgever daar geen rekening mee houd.men denkt bij truckstar daar lekker simpel over.nooit stilgestaan bij binnenstedelijke distributie .met 12 of 13.of meer adressen .voor het middaguur

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie