Ook Tielbeke zoekt chauffeurs.
| 17:16 | René Grünfeld

Tielbeke: ‘All you need is love – en chauffeurs’

Tielbeke Transport heeft een originele actie bedacht om het bedrijf en de transportsector positief onder de aandacht te brengen. De actie is gebaseerd op het televisieprogramma ‘All you need is love’ en stelt één persoon in staat om met een chauffeur mee te rijden naar Spanje.

Dat moet dan iemand zijn die in Spanje een dierbaar familielid of een vriend(in) wil bezoeken. Het gaat verder om een normale rit naar Palamos, een toeristisch kustplaatsje met 17.500 inwoners in de Spaanse provincie Girona (Catalonië). Daar zal de chauffeur een vestiging van de drogisterijketen Kruidvat bevoorraden. De vrachtauto vertrekt op 24 augustus, maar het is nog niet bekend wie er meegaat. Belangstellenden kunnen zich namelijk tot 18 augustus opgeven.

Chauffeur Tielbeke

Marcel Rodijk is chauffeur bij Tielbeke Transport. Wie zit er straks op de bijrijdersstoel voor een rit naar Spanje?

Meer jongeren

Volgens medeorganisator Daniëlle Boom, hoofd personeelszaken bij Tielbeke in Lemelerveld, overtreft het aantal reacties alle verwachtingen. ‘Dit hadden we niet durven dromen!’, zegt ze. Tielbeke wil – zoals gezegd – de transportsector positief belichten en het chauffeursvak promoten om meer jongeren voor het beroep te interesseren. ‘Voor wie goed zelfstandig kan werken, is vrachtwagenchauffeur een fijn beroep en daar kan men door deze actie mee kennismaken. Daarnaast willen we een steentje bijdragen aan de imagoverbetering van de transportsector.’

Groot bedrijf

Tielbeke is als logistiek dienstverlener actief in het wegtransport, distributievervoer in de Benelux en in op- en overslag. Het bedrijf telt ruim 400 medewerkers die verdeeld zijn over meerdere vestigingen en over een vloot van 220 vrachtauto’s. Op- en overslag gebeurt op terreinen in Lemelerveld en Zwolle met een totaal oppervlak van 30.000 vierkante meter.

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie