nover logistics
| 10:30 | Arjan Olsthoorn

Nover Logistics voegt Mercedes-Benz Actros toe aan wagenpark

Nover Logistics is sinds afgelopen maand een Mercedes-Benz truck rijker. Het sierteeltbedrijf voegde een nieuwe, rijk uitgeruste Actros bakwagen met M cabine toe aan hun wagenpark en zij zijn zeer tevreden met hun nieuwe aanwinst.

“De veiligheidsondersteuning en het zicht vanuit de cabine gaven voor ons de doorslag. De overige merken kunnen daar wat mij betreft niet aan tippen”, aldus Carlo Wielders, directeur van Nover Logistics. De nieuwe Actros heeft standaard veel te bieden, zoals een krachtige motor, Active Brake Assist 5 en Lane Keeping Assist, maar kan ook volledig naar wens worden uitgebreid met extra’s. Nover koos voor trucknavigatie, de Multimedia Cockpit Interactive met 12-inch display, automatische airconditioning en een halflange cabine. Voor optimaal comfort koos het tevens voor een luchtgeveerde vooras.

Stadsdistributie

Deze praktische uitrusting maakt dat de Actros 1833 L met zijn 330 pk uitermate geschikt is voor distributiewerk in en om de stad, zoals bij Nover het geval is.

Wielders: “Het zicht vanuit de cabine en de veiligheidsondersteuning van Mercedes-Benz gaven de uiteindelijke doorslag. Een voorbeeld hiervan is de MirrorCam. Het meedraaien van het camerabeeld zorgt voor nog beter zicht tijdens het manoeuvreren en afslaan. De dode hoek is verleden tijd! En de chauffeurs hebben in de smalle straatjes waar ze vaak doorheen rijden geen last meer van spiegels die uitsteken. De kans op schade is simpelweg minder. Ook de interactieve Multimedia Cockpit vind ik erg prettig. Het dashboard is volledig digitaal, wat bijzonder overzichtelijk werkt. Ik ben dik tevreden en vind dat Mercedes-Benz Trucks vooroploopt qua veiligheid en zicht.”

Geïsoleerde laadbak

Tot slot heeft de wagen van Nover nog een bijzonder detail: een geïsoleerde laadbak van Heiwo. Hierin is een heteluchtkachel aanwezig die de bloemen en planten tijdens het vervoer op de juiste temperatuur houdt. Marcel Luijendijk van Mercedes-Benz Trucks Maasdijk: “De chauffeurs van NOVER rijden voornamelijk korte stukjes van zo’n 60 kilometer per dag. Door het vele inladen, uitladen, de temperatuurverschillen en diverse weersomstandigheden is het essentieel om de bloemen en planten op de perfecte temperatuur te distribueren. En met deze geïsoleerde laadbak is dat mogelijk. Weer of geen weer.”

Service op afstand

Mercedes-Benz Trucks Maasdijk verzorgt de service en het onderhoud voor Nover. Ze ontzorgen de klant door op afstand de wagen te monitoren en actief mee te kijken met Uptime. Mocht onderhoud of service nodig zijn, dan licht Mercedes-Benz Trucks de klant meteen in. “Zo kan NOVER Logistics zich bezighouden met bloemen en planten en zorgen wij ervoor dat het vervoer daarvan uitstekend verloopt”, aldus Luijendijk.

Met deze service is Nover zeer tevreden. Wielders: “Het is de eerste keer dat ik op deze manier service ervaar. Is de wagen aan onderhoud toe? Dan krijgen wij ruim van tevoren een melding van Mercedes, zodat de truck niet te lang hoeft stil te staan. Ideaal. Dit is onze eerste Mercedes-Benz truck, maar we zijn al ver in de gesprekken om nog meer trucks aan te schaffen!”

Nover Logistics
Nover Logistics is gespecialiseerd in collectief vervoer van sierteeltproducten. De ervaring in transport van kwekerij naar diverse veilingen en overige klanten bestaat al meer dan dertig jaar. Het wagenpark van Nover bestaat uit 20 eigen vrachtwagens en 6 vaste charters die ingezet worden voor verschillende diensten.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie