LB-Logistics
| 08:25 | Bert Mateboer

LB-Logistics investeert in Volvo FH op LNG

LB-Logistics B.V. in Veghel heeft onlangs een nieuwe Volvo FH LNG 460pk 4×2 trekker in gebruik genomen. De truck werd geleverd door BAS Truck Center in Veghel. LB-Logistics zet zich actief in voor duurzaamheid en veiligheid in de volle breedte. Met de investering worden beide speerpunten ingevuld.

Duurzaamheid maakt onderdeel uit van de visie van LB-Logistics. In 2008, bij de bouw van het DC, is er bijvoorbeeld al voor gekozen om het te verwarmen en koelen door middel van aardwarmte. De investering in een Volvo FH op LNG is een logische vervolgstap. De CO2-uitstoot van een LNG-truck is, volgens Volvo, 20% lager dan zijn tegenhanger op diesel. De mogelijkheid om te rijden op bio-LNG betekent een nog grotere reductie.

‘Vertrouwen’

“De vraag was: hoe creëren we nog meer toegevoegde waarde voor onze opdrachtgevers? Door de aanschaf van een brandstofzuinige Volvo FH LNG helpen we deze ambitie waar te maken,” vertelt Gert van Lieshout, CEO van LB-Logistics. “LNG is -door de lagere CO2 uitstoot- schoner en milieuvriendelijker dan diesel. Bovendien waren we al bekend met het merk Volvo Trucks en de service van BAS Truck Center. Dat geeft vertrouwen.”

Petfood

De Volvo FH LNG-truck heeft dezelfde rijeigenschappen als zijn tegenhanger op diesel. Verder is de truck net zo zuinig, maar ligt de brandstofprijs tot 40% lager. Dus; hoe meer kilometers er worden gereden, hoe beter dit voor de uiteindelijke Total Cost of Ownership is.

De nieuwe trekker wordt door LB-Logistics voornamelijk ingezet voor het nationale vervoer van petfood. Gert van Lieshout: “De truck komt in principe elke avond terug op de standplaats op de Doornhoek in Veghel alwaar ook getankt kan worden. Bovendien zijn er voldoende tankstations onderweg.”

LB-Logistics B.V.
LB-Logistics is een logistiek dienstverlener die voor klanten opslag, voorraadbeheer inclusief eventuele verwerking van retouren, ompakken, stickeren, administratie en verzending verzorgt.

Ook transport van zowel food als non-food, in binnen- en buitenland behoort tot de uitgebreide dienstverlening. Met behulp van de meest moderne warehousemanagement-systemen (WMS) staat het team van LB-Logistics garant voor een optimale bijdrage aan uw bedrijfsresultaten.

BAS Truck Center
BAS Truck Center is een servicegericht en innovatief dealerbedrijf van Volvo en Renault Trucks. Het bedrijf biedt de transportsector concrete oplossingen voor alle vraagstukken rond transportmaterieel. Met een scherp oog voor klantwensen, service en innovatie. In de werkplaatsen in Veghel, Nijmegen, Tilburg en Veldhoven, staan professionele en ervaren teams klaar voor de uitvoering van alle soorten onderhouds- en reparatiewerkzaamheden.

2 Reacties
  1. LNG is een goeie ontwikkeling voor de transitie naar duurzame wegtransport…..maar om nu te zeggen dat bio LNG de duurzame groene variant is die het zwaar segment in het wegtransport gaat verduurzamen dat is alleen een strategisch zet van het grote multinational…die zijn eigenbelangen wil veilig stellen…

  2. LNG is een goeie ontwikkeling voor de transitie naar duurzamer wegtransport…..maar om nu te zeggen dat bio LNG de duurzame groene variant is die het zwaar segment in het wegtransport gaat verduurzamen…..dat is alleen een strategisch zet van een grote multinational…die zijn eigenbelangen wil veilig stellen…

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie