jos dusseldorp
| 12:36 | Robert Servaas

Jos Dusseldorp kiest wederom voor Scania’s

Jos Dusseldorp Transport uit Lichtenvoorde rijdt al meer dan 20 jaar met Scania. Recent nam het bedrijf weer zeven nieuwe trucks van dit merk in bedrijf.

De belangrijkste redenen om wederom voor Scania te kiezen liggen met name in de bewezen duurzaamheid en de goede inzetbaarheid, aldus het transportbedrijf. De zeven nieuwe voertuigen zijn de eerste trucks die Jos Dusseldorp bij de Scaniadealer in een onderhoudscontract heeft ondergebracht.

Jos Dusseldorp begeeft zich op het gebied van transport van schadegevoelige artikelen en levert naar zakelijke adressen alsmede rechtstreeks naar de consument. Tevens kunnen zij value added logistics verzorgen, warehousing en doen zij regionaal ook verhuizingen. Bij schadegevoelige artikelen gaat het veelal om meubels, fietsen, witgoed etc.

Efficiënt

Daarvoor zet Dusseldorp voornamelijk bakwagens in met wisselbaksysteem. Het bedrijf is nu bezig met de uitfasering van de vaste bakwagens. Men hanteerde altijd het Renova-afzetsysteem, maar door de overname komen er nu ook laadbakken met het BDF systeem op de auto’s. Daarom zijn de nieuwe Scania’s anders ingericht, die kunnen zowel het oude systeem als de BDF bakken vervoeren die met twistlocks vastgezet worden. In totaal beschikt Dusseldorp over zo’n 150 bakken en daarmee kan men voor de klanten heel efficiënt en servicegericht de logistiek verzorgen.

P280 & G280

Dusseldorp kocht vier nieuwe Scania P280 pk 4×2 trucks met een verlengde dagcabine en een normale dakhoogte voor de dagdistributie. De andere drie Scania’s zijn van het type G280 met slaapcabine en een hoog dak. Deze worden gekoppeld met een aanhanger voor de tweedaagse ritten onder meer richting België. De G280 voertuigen krijgen ook het nodige extra comfort mee zoals een standairco en een omvormer. Vooral de standairco is voor de chauffeurs een belangrijke toevoeging, die zowel het comfort als de veiligheid ten goede komt.

Met gemiddeld 400 kilometer per dag kunnen de trucks bij Dusseldorp lang mee. Het bedrijf doet dan ook meer dan 10 jaar met een auto. Dan speelt de levensduur en de betrouwbaarheid van het voertuig een belangrijke rol. Door de degelijke bouw blijft het allemaal langer heel en mooi. Ook de chauffeurs dragen bij Dusseldorp actief bij aan het representatief houden van de trucks. Zij krijgen dan ook zoveel mogelijk een eigen voertuig.

Over het brandstofverbruik van de Scania’s is men zeer tevreden. Omdat het merendeel van de chauffeurs op vaste routes rijden, heeft men een goed beeld. Daarbij valt wel op dat op de kortere afstanden, de invloed van de chauffeur op het verbruik veel groter is dan in het internationale transport. “Wij trainen heel bewust elk jaar opnieuw op rijstijl. Daarmee is het meest te winnen.”

Familiebedrijf

Sinds 2018 maakt familiebedrijf Jos Dusseldorp Transport deel uit van de Rhenus Home Delivery group. Deze internationaal opererende logistieke organisatie biedt een breed scala aan transport en logistiek gerelateerde diensten aan. Jos Dusseldorp combineert hiermee de voordelen van een groot netwerk met de dagelijkse operationele zaken van het familiebedrijf; wat het nog steeds is. Jill Dusseldorp, Managing Director, is inmiddels de derde generatie in het bedrijf.

jos dusseldorp

Managing Director Jill Dusseldorp (L) neemt de sleutels van de nieuwe Scania in ontvangst van Account manager Geertjan te Poele van Scania Gaanderen. De nieuwe Scania P280 distributietrucks verzorgen bij Jos Dusseldorp Transport de dagelijkse distributie, terwijl de Scania G280 met een aanhanger de tweedaagse ritten oppakt.

Het bedrijf kent een hechte groep chauffeurs die al langere tijd in dienst is. Door voldoende instroom is Jos Dusseldorp ook al jarenlang een succesvol BBL-bedrijf. Als leerbedrijf worden er elk jaar zo’n 20 jongeren opgeleid en daarvan blijft er altijd een gedeelte voor een langere periode in dienst.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie