nooteboom
| 08:02 | Arjan Olsthoorn

Nooteboom introduceert nieuwe uitschuifbare semidieplader

Nieuwste OSDS-48-03V(EBW) maakt het mogelijk om grotere en hogere wielladers en knikdumpers tot 39 ton gewicht op deze multifunctionele 3-assige semidieplader te vervoeren.

Nooteboom heeft haar programma uitgebreid met de nieuwe uitschuifbare lichtgewicht semidieplader met wielkuilen, type OSDS-48-03V(EBW). Deze 3-assige semidieplader met naloop gestuurde as heeft een nuttig laadvermogen tot maar liefst 39 ton bij 80 km/u. Door toepassing van een nieuw concept van deze semidieplader met 4750 mm uitschuifbare laadvloer, is een zeer laag eigen gewicht van slechts ca. 8.700 kg gerealiseerd. Met deze semidieplader is het mogelijk om ook grotere typen wielladers en knikdumpers tot 39 ton te vervoeren. Voorheen was dit alleen mogelijk met een dieplader. Bovendien is deze OSDS-48-03V(EBW) multifunctioneel inzetbaar, zoals voor het vervoer van deelbare lading, containers en bouwmachines op rupsen. De korte asafstand tussen de 1e en 2e as van slechts 2260 mm draagt bij aan een optimale manoeuvreerbaarheid.

nooteboom semidieplader

Uitvoering

De OSDS-48-03V(EBW) semidieplader is uitzonderlijk sterk en heeft een uitstekende torsiestijfheid. Het chassis heeft een buitengewoon duurzame conservering en is compleet verzinkt. Dit verhoogt de levensduur van de oplegger en draagt bij aan een hogere restwaarde. De hoge kwaliteit zien we verder terug in de toepassing van uitsluitend hoogwaardige A-merk componenten, waaronder Jost steunpoten, SAF assen, Hella verlichting, Goodyear banden, Wabco remsysteem. De semidieplader heeft een complete standaarduitrusting met onder andere uitschuifbare verbreedconsoles in het laadvlak en kan met de beschikbare opties naar wens worden geoptimaliseerd. Leverbaar zijn onder andere een liftas, uitneembare tussentafels, gereedschapskist op de zwanenhals, ferry ringen, aluminium borden,  opritten, opbergbakken en gereedschapskisten onder de laadvloer.

nooteboom

Asymmetrische wielkuilen

De asymmetrische vorm van de wielkuilen maakt het gemakkelijker om bijvoorbeeld wielladers vanuit de wielkuilen te lossen. De speciale hellingshoek van slechts 35 graden van de 400mm diepe wielkuil vergemakkelijkt het uitrijden vanuit stilstand. Daarbij zijn deze ‘easy access’ wielkuilen voorzien van stalen dwarsribben die maximale grip bieden bij het in- en uitrijden. De positie van de wielkuilen biedt tevens een optimale gewichtsverdeling tussen zwanenhals en assenstel. De afmetingen van de wielkuilen zijn geschikt voor alle gangbare merken en typen wielladers met verschillende banddiameters, as-afstanden en gewichten. Denk bijvoorbeeld aan een CAT 980K, een Doosan DL500, een Liebherr L586, een Volvo L220G, een Hitachi ZW370 of een Komatsu A500-6. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van grote en zware wielladers die met deze OSDS-48-03V(EBW) vervoerd kunnen worden.

Variabele wielkuilen

Het uitschuiven van de laadvloer creëert de voorste wielkuil. Met behulp van de optionele verschuifbare tussentafel met afschuining kan de benodigde uitsparing worden aangepast aan de bandenmaat en wielbasis van de te vervoeren wiellader of knikdumper.

nooteboom dumper

Probleemloos laden en lossen

De lange laadvlakafschuining van 1150 mm met grote bodemvrijheid maakt  het laden en lossen van machines uiterst gemakkelijk is. Voor maximale grip is de laadvloer zoveel mogelijk voorzien van hardhouten vloerdelen. Voor het op- en afrijden van bouwmachines heeft de klant een ruime keuze uit het oprittenprogramma. Variërend van  2,4 meter lange aluminium opritten tot aan automatisch hydraulisch uitvouwbare 5 meter lange opritten. De hydraulische opritten en de standaard uitschuifbare verbreedconsoles kunnen tot ruim 3 meter uitgeschoven worden voor extra brede machines. Dankzij de speciale aanhaak opritten is het mogelijk om kleinere machines op de zwanenhals te vervoeren.

Multifunctioneel

De semidieplader is multifunctioneel inzetbaar. Het beperkt zich niet alleen tot het transport van wielladers en knikdumpers. Maar ook deelbare lading, containers en bouwmachines met rupsen. Indien nodig is het eenvoudig om de wielkuipen dicht te leggen, waardoor een geheel vlakke laadvloer ontstaat. Hiervoor zijn afneembare gegalvaniseerde steunen met geïntegreerde laadvlakverbreding en hardhouten vloerdelen leverbaar. Optioneel is het mogelijk om de wielkuilen volledig met hardhouten delen te vullen. De semidieplader is standaard voorzien van 3 paar gaten voor intermediate locks, voor het vervoer van 20’, 30’ en 40 containers.

nooteboom trailer

Ladingzekering

Om de lading veilig vast te zetten is de semidieplader uitgerust met diverse TÜV-gecertificeerde bindogen. Met deze gepatenteerde bindogen heeft Nooteboom destijds een nieuwe standaard gezet. Zij voldoen aan de internationale normen. Zo is de zwanenhals uitgevoerd met 5000 daN TÜV-bindogen, en het laadvlak heeft maar liefst 22 stuks 8000 daN TÜV-bindogen verspreid over het randprofiel en de middenligger van de trailer. Naast deze bindogen zijn in het randprofiel bindgaten aangebracht voor het vasthaken van spanbanden. Verder heeft de semidieplader optioneel rondom touwhaken onder het zijprofiel. Optioneel is het mogelijk om dit verder uit te breiden met extra sterke 13.400 daN TÜV-gecertificeerde bindogen aan de voor- en achterzijde van het laadvlak. Iedere denkbare lading kan met de hoogste veiligheidsnormen optimaal worden gezekerd op de OSDS-48-03V(EBW).

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie