Nog één dag TKD in Wezep
| 09:53 | Truckstar Redactie

Nog één dag TKD in Wezep

Wie dit weekend nog even ‘in de zandbak’ wil spelen op de Technische Kontakt Dagen in Wezep moet snel zijn.

Alleen vandaag nog staan er op het terrein van de Prinses Margriet Kazerne in Wezep zo’n tweehonderd exposanten met grondverzetmaterieel en daaraan verwante producten.

Ook diverse truckmerken zijn aanwezig. Zo is Renault aanwezig met een groot aantal demovoertuigen, waaronder een kleine primeur: de Midlum 4×4. Deze 16-tons uitvoering, in dit geval met 300 pk bestaat al langer maar was nog niet eerder leverbaar in Nederland. Andere voertuigen die Renault in Wezep tentoonstelt zijn diverse uitvoeringen van de Kerax, en bijvoorbeeld de Premium Lander met Optitrack, wat inhoudt dat de truck beschikt over een hydrostatisch aangedreven vooras.

Volvo laat een aantal FMX voertuigen zien, die voorzien zijn van de iShift-versnellingsbak met speciale off-road software. Eén van die FMX’en is van de gemeente Texel waar de duinen een mooie uitdaging vormen. De truck is door Terberg Techniek opgebouwd en beschikt ook over een hydrolisch aangedreven vooras (X-Track).

Ook Ginaf, Mercedes, Scania, MAN en Iveco staan met diverse voertuigen in Wezep.

Het leuke van de TKD is dat je als bezoeker ook de kans krijgt om de machines eens aan de tand te voelen. Voor de trucks, tractoren en knikdumpers is er bijvoorbeeld een speciale 4×4 baan. Wel even geduld hebben, want de rij is lang!

Meer informatie over de TKD vind je hier.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie