Profielfoto - Marku
| 08:20 | Truckstar Redactie

Nieuwe snelweg Warschau-Berlijn klaar

Traject net op tijd geopend na flinke vertraging.

Net voor de start van het EK voetbal is in Polen de nieuwe snelweg A2 geopend die Berlijn met Warschau verbindt. De nieuwe snelweg vervangt de in slechte staat verkerende oude weg, die nog stamt uit de tijd van het communisme.

Vertraging
De planning was om de snelweg ruim voor het EK in gebruik te nemen, maar door problemen met de Chinese aannemer die het project in de eerste instantie zou volbrengen liep het project ernstige vertraging op. Een Franse en een Tsjechische aannemer hebben daarom de laatste kilometers van het project voltooid.

De bouw van het laatste gedeelte van de snelweg was vertraagd nadat een Chinese partner in het project zich had teruggetrokken. Een Franse en Tsjechische wegenbouwer namen de laatste 50 kilometer voor hun rekening.

Tol
De nieuwe snelweg loopt van Swiecko bij de grensovergang met Frankfurt-Oder tot aan Warschau. Uiteindelijk moet de A2 een verbinding vormen tot aan de stad Kukuryki, aan de grens met Wit-Rusland. Dat gedeelte is nu nog grotendeels in aanbouw en dient in 2013 klaar te zijn.

Om gebruik te maken van de snelweg dient tol betaald te worden. Reis je met de vrachtwagen, dan dien je daarvoor een Viatoll-tolkastje aan te schaffen. Meer informatie daarover vind je hier.

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie