Nieuwe Scania vestiging in Nijkerk
| 10:05 | Truckstar Redactie

Nieuwe Scania vestiging in Nijkerk

Gloednieuwe werkplaats op bedrijventerrein De Smidspol

Onlangs opende Scania in Nijkerk de poorten van een gloednieuwe werkplaats aan de Handelsstraat 29 te Nijkerk.

Op het nieuwe bedrijventerrein De Smidspop aan de A28, realiseerde Scania een uiterst moderne werkplaats waar transporteurs voor alle soorten service terecht kunnen. De vestiging is de vervanger van de Scania-vesitiging uit Amersfoort, (het vroegere Alex van Keulen).

Laatste stand der techniek

Het pand is voorzien van de laatste stand der techniek voor wat betreft gereedschappen, indeling en werkplaatsuitrusting. Dit alles gebeurde volgens de strikte richtlijnen van ‘Scania Dealer Operating Standards’. 

De ingerichting is dusdanig dat transporteurs voor alle voorkomende onderhoudswerkzaamheden terecht kunnen (One-Stop-Service). Dat vertaalt zich onder andere in de mogelijkheid om ook trailers en laadkleppen van service te voorzien. In totaal telt de vestiging zeven straten en er is een shop gesitueerd bij de entree. Ook Scania Partsline is vertegenwoordigd; hier kunnen vervoerders terecht voor Scania onderdelen, maar ook voor onderdelen getrokken materieel en andere truckgerelateerde produkten.

Om ook aan LZV’s voldoende ruimte te bieden, is het terrein in Nijkerk extra ruim opgezet.  

Verder speelde duurzaamheid bij het ontwerp van de nieuwe werkplaats een grote rol: verschillende doordachte voorzieningen voor afvalverwerking en klimaatbeheersing zijn in het pand geimplementeerd. Van het Instituut voor Duurzame Mobiliteit kreeg de nieuwe werkplaats daarom het certificaat ‘Erkend Duurzaam’.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie