Nieuwe Scania R450 Van Rooijen
| 16:45 | Korneel Luth

Nieuwe Scania R450 Van Rooijen

Van Rooijen Logistiek uit Eindhoven heeft een nieuwe Scania R 450 LZV-voorwagen in gebruik genomen.

De Scania R 450 heeft de Highline-cabine, een 6×2-asconfiguratie met enkellucht sleepas en de tweede generatie 13 liter Euro 6-motor.

Nieuwe Scania R450 Van Rooijen
Achter de voorwagen kunnen verschillende voor LZV-gebruik gekeurde dolly’s en opleggers gekoppeld worden.

De truck heeft een koel-opbouw en trekt een dolly en oplegger. Van Rooijen doet mee het Lean and Green-programma. De inzet van LZV’s draagt bij aan de Lean and Green-doelstellingen van verminderde CO2-uitstoot en een schoner, efficiënter transport.

Werkgebied Benelux

Het werkgebied van Van Rooijen is voornamelijk de Benelux. Fast moving consumer goods, zoals food en zoetwaren, personal care, consumer electronics, pharmaceutische producten en cosmetics worden vervoerd met een eigen wagenpark van zo’n 180 trekkende eenheden. Het familiebedrijf beschikt over eigen warehouses, voor opslag, order-pick en andere value added service-activiteiten. Ook beschikt Van Rooijen over een eigen railterminal en is vliegveld Eindhoven dichtbij, waardoor Van Rooijen combinaties van multimodaal vervoer kan aanbieden. 

Nieuwe Scania R450 Van Rooijen
De LZV wordt vooralsnog slechts nationaal ingezet; de Vlamingen zijn nog niet zo ver dat Nederlandse LZV’s kunnen worden toegelaten.


Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie