10 x MAN TGX voor HEBRA GTO
| 11:30 | Korneel Luth

10 x MAN TGX voor HEBRA GTO

HEBRA GTO uit Rotterdam zet tien nieuwe MAN TGX-trekkers in.

Het gaat om vijf MAN TGX 18.440 4×2-trekkers en vijf MAN TGX 26.440 6×2-trekkers.

“We doen deze grote investering omdat een deel van ons wagenpark aan vervanging toe is”, zegt directielid Fred Visser. “De investering is ook mogelijk doordat HEBRA  en GTO zijn gaan samenwerken.”

Eerdere ervaring met MAN

De keuze voor MAN werd gemaakt op basis van ervaringen met vijf eerder in gebruik genomen MAN TGX-trekkers. “Vooral de kostprijs per kilometer pakt heel gunstig uit en dat zit hem voor een belangrijk deel in het lage brandstofverbruik van de Euro 6-versies. Ook de kwaliteit, en dus de betrouwbaarheid, van de MAN-trekkers is buitengewoon goed”, vindt Visser.

“De twee containertransportbedrijven HEBRA en GTO vullen elkaar aan en dat vertaalt zich in een goed gevulde vervoersportefeuille. HEBRA is gespecialiseerd in de foodsector en GTO in chemicaliënvervoer. Door deze samenvoeging zijn we in Nederland een van de grote transporteurs van zeecontainers en tankcontainers geworden”, vult Johan Groenevelt, collega-directeur van HEBRA aan.

10 x MAN TGX voor HEBRA GTO
Nette en ruime trucks deze MAN TGX’en met de XLX-cabine.

Nieuwe zilvergrijze kleurstelling

Opvallend is de zilver-metallic kleurstelling van de MAN’s. De trucks van de Rotterdamse containervervoerder HEBRA staan juist bekend vanwege hun opvallend groene spuitwerk.

De tien TGX’en zijn de eerste trucks in de nieuwe huisstijl van HEBRA GTO. Op 1 januari 2014 nam HEBRA Holding B.V. de aandelen over van de GTO Group. Het nieuw gevormde concern beschikt hiermee over 110 trekkende eenheden.

10 x MAN TGX voor HEBRA GTO
De kleurstelling zal voor veel HEBRA-fans even wennen zijn. Overigens rijdt er ook al een Scania rond in de nieuwe kleuren.

Containervervoer

Fred Visser: “Met zeecontainers vervoeren we eigenlijk alles. We beschikken over containerchassis van zowel twintig, veertig als 45 voet. We hebben koelmotoren voor het temperatuur gecontroleerd vervoeren van containers. We hebben VLG-gekeurde trekkers voor het vervoeren van tankcontainers zowel met compressor als zonder. Ook hebben we mogelijkheden om explosieven te vervoeren.”

De nieuwe MAN’s zijn geleverd door Van Leeuwen Truckservice. Deze nieuwe dealer voor Rotterdam-Zuid is op dit moment volop bezig met de bouw van een compleet nieuwe vestiging in Ridderkerk.

10 x MAN TGX voor HEBRA GTO

10 x MAN TGX voor HEBRA GTO

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie