Nieuwe Actros trekt de aandacht
| 22:16 | Truckstar Redactie

Nieuwe Actros trekt de aandacht

Truckstar reed twee dagen een rondje met de nieuwe Mercedes Actros en stopte op vijf truckstops voor een aantal eerste meningen van jullie.

De eerste conclusie is dat de nieuwe Actros flink de aandacht trekt. We stonden met de auto – en onze praktijktest-trailer – in Asten, Malden, bij Frans op den Bult, bij de Raket en op de valreep nog even bij de Tweede Steeg in Amersfoort. Overal kwamen chauffeurs aanlopen, een fotootje nemen en even de kop naar binnen steken.

Ook al is de één iets terughoudender dan de ander, en zijn de meningen over bijvoorbeeld de instaphoogte verdeeld; de gemene deler is dat men diep onder de indruk is, en de kwaliteit van het interieur geroemd wordt.

Arjan Meeuwenoord heeft goeie ervaringen met de ‘oude’ Actros waar hij mee reed bij Simon Loos. Nu rijdt hij voor Van der Veld uit Zandvoort op een Scania en zegt meteen: “Ja, hier word je wel lekker mee gemaakt hoor, erg mooi!”. Robert Jongeneel is een echte Scania-man en gaat met enige terughoudendheid achter het stuur zitten: “Goed zicht naar buiten, maar de instap is beklagenswaardig hoog.” Toch levert een rondje over de parking van de Raket wel een glimlach op: “Hij rijdt soepel, en trekt wel”, aldus Robert.

Tim van Neerwaarden komt vervolgens met zijn eigen nog vrijwel nieuwe ‘oude’ Actros (zie foto) aanrijden en kan zijn nieuwsgierigheid niet de baas: “Ik heb een brutale vraag, maar zou ik er even in mogen kijken?” Uiteraard, daar staat ie voor, en je mag ook wel even een rondje rijden. “Nou graag!” Na een kort rondje over de parking is de conclusie simpel: “De baas mag em bestellen.”

Binnenkort lees je in Truckstar meer ervaringen.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie