Nieuw truckmerk met elektrische truck
| 09:07 | Bert Mateboer

Nieuw truckmerk met elektrische truck

Het klinkt ongelooflijk: nog bijna niemand heeft van het truckmerk Nikola gehoord. Toch heeft de Nikola Motor Company uit Salt Lake City bekend gemaakt al voor 2,3 miljard dollars aan orders te hebben ontvangen voor een nieuwe elektrische truck.

Onwaarschijnlijk? Vergeet niet dat Tesla ook zo is begonnen: met een aantal ideeën en een businessplan, waarna het geld binnenstroomde en de fabriek daadwerkelijk van start kon gaan. Zo heeft de Nikola Motor Company de plannen gepresenteerd voor een nieuwe truck, de Nikola One, die sneller en efficiënter zou zijn dan elke bestaande truck. Het is een hybride truck die deels op elektriciteit en deels op aardgas rijdt.

 De Nikola One wordt aangedreven door zes elektromotoren (op elk wiel één) van het type 800V AC Motors, die samen 2.000 pk leveren en de truck twee keer zo snel zouden laten accelereren als een gewone dieselmotor. Voor de elektriciteit zorgt een turbinemotor die door aardgas (CNG) wordt aangedreven. De tank voor CNG is groot genoeg voor een actieradius van 1.200 mijl.

Ook de cabine is compleet nieuw: hij biedt veel meer binnenruimte dan een gebruikelijke truck en heeft een volledig panoramische voorruit waardoor er geen dodehoeken meer zouden zijn.

De fabriek claimt dat er al 7.000 orders voor de nieuwe truck binnen zijn. De nieuwe truck zou al in een vergevorderd stadium van ontwikkeling zijn en op 2 december van dit jaar gepresenteerd gaan worden.

 

Meer info: www.nikolamotor.com/one

 

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie