Verwaal Transport
| 11:10 | Arjan Olsthoorn

MAN TGX jubileumtruck voor Verwaal Transport

Dit jaar viert Verwaal Transport uit Stolwijk zijn honderdjarig bestaan. Om dit te vieren, neemt het bedrijf met de nieuwe MAN TGX 26.480 6×2/4 een jubileumtruck in gebruik.

Het begon in 1924 met een paard en wagen voor een bodedienst naar Rotterdam. Honderd jaar later telt Verwaal Transport 44 vrachtwagens, waarvan 16 met kraan. Het familiebedrijf richt zich op hoog, lang en breed transport.

Jubileumlogo

Kees Zanen (60) gaat in de nieuwe MAN TGX 26.480 6×2/4 jubileumtruck rijden. Hij was er al weken voor de aflevering druk mee, zo vertelt directeur Jan Verwaal. “Onze slogan is ‘uitzonderlijk in vervoer’, en Kees is dan ook een uitzonderlijk chauffeur”, zo vertelt hij. Kees is al 43 jaar bij Verwaal Transport in dienst. “Dit is Kees’ laatste auto en met deze auto wil hij zijn pensioen halen.”

Speciaal voor de jubileumtruck heeft de MAN de grootste GX-cabine gemonteerd. Rondom siert het speciale jubileumlogo de vrachtauto. Ook achterop de cabine, boven de voorruit en in de onderbroken band boven de zijruiten is dit speciale logo te vinden.

‘Wederzijds respect’

De 6×2 trekker is voorzien van een gestuurde voorloopas. Rondom is de MAN voorzien van glimmende, lichtgewicht Alcoa-velgen die uitstekend staan bij de felrode lak. Achter de cabine zijn RVS-kisten opgebouwd voor gereedschap en bindmateriaal. De MAN is voorzien van digitale aslastindicatie. Een Climatronic standairco en -kachel ontbreken eveneens niet, net zoals adaptive cruise control met stop&go.

Lees ook: MAN TGX 6×4 voor Eljo Exalto

“De jubileumtruck moest een MAN worden”, stelt Verwaal. Met name dankzij een aantal overnames rijden er meerdere merken bij Verwaal Transport, maar de band met MAN en Leeuwen Truck & Vans uit Waddinxveen is hecht. Al vanaf de jaren ‘80 rijdt het bedrijf voornamelijk met het merk. “We hebben een heel goede relatie met de garage en de vertegenwoordigers van Leeuwen Trucks & Vans, en met de familie Van Leeuwen. We begrijpen elkaar, we worden snel geholpen en er is wederzijds respect”, aldus Verwaal.

Trots neemt chauffeur Kees Zanen de sleutels in ontvangst van accountmanager Erjon Mulder. Naar dit moment heeft hij lang uitgekeken. De voorloopas-trekker gaat voor Verwaal Transport voornamelijk hout rijden voor GWW Houtimport uit Lopik. Zanen kan niet wachten. Terwijl hij de MAN jubileumtruck inspecteert, vat hij alles samen in een trots: “Mooi hè?”.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie