| 18:47 | Arjan Olsthoorn

Iveco S-Way 570 voor A&M Edes

Akkelien en Marco Edes uit het Friese Mantgum rijden sinds kort met een nieuwe Iveco S-Way 570 trekker. De nieuwe truck werd geruime tijd geleden al besteld, en ter overbrugging reden ze een Iveco S-Way demo, die ze vervolgens overnamen van dealer Cornelis Bedrijfsauto’s in Leeuwarden.

“Wij reden voorheen met een ander merk en die auto konden we op een bepaald moment goed verkopen. We waren al in gesprek met Iveco over een nieuwe truck, maar die verkoop kwam wat eerder dan gepland. Bij Iveco-dealer Cornelis Bedrijfsauto’s stelden ze voor om eerst met de demo te gaan rijden. Die auto beviel zodanig goed dat we hem overnamen totdat de nieuwe afgeleverd zou worden,” aldus Akkelien Edes. Zij rijdt de truck een aantal dagen in de week, afgewisseld door haar man Marco. “Dat betekent dat we de zorg voor de huishouding en de drie kinderen afwisselen met het rijden op de vrachtwagen. Een mooie oplossing, waarbij we beide zowel thuis als op de truck ons ei kwijt kunnen,” vertelt Akkelien.

Muzikaal

De nieuwe Iveco S-Way is uitgevoerd in een fraaie lichtblauwe metallic lak die af fabriek besteld werd. Spuiterij Van Dis in Hoogezand heeft de truck voorzien van de paarlemoer striping en ook de grille, de zonneklep en de spiegels gespoten. Daarnaast is de truck voorzien van muzieknoten op de zijkanten van het dak als verwijzing naar de zangcarrière van Akkelien. Zij is namelijk elk weekend druk met het zingen op evenementen, waarbij ze met name Engelstalige rocknummers brengt.

Nationaal en internationaal

De truck is af fabriek voorzien van een extra brandstoftank aan de achterzijde, waardoor er in totaal maar liefst 1350 liter brandstof getankt kan worden. Dat is heel bijzonder, want de truck is ook voorzien van een hydrauliek set voor de aandrijving van de moving floor trailer. De hydrauliek werd opgebouwd door RST in Geesbrug. Dit bedrijf maakte ook de strakke tranenplaat op het chassis. Verder is de Iveco voorzien van een stoere lichtbak, een LED lichtbalk, verstralers, zwaailampen en twee luchthoorns. Ten slotte werd de linker zijfender aangepast waardoor deze nu ook opent. Al deze aanpassingen werden uitgevoerd door Iveco dealer Cornelis Bedrijfsauto’s. Het interieur werd aangepast aan de speciale wensen van de eigenaren door Super VK Design in Harkema.

Lees ook: Broshuis breidt in Kampen uit met 40.000 m2

Akkelien en Marco Edes zetten de truck in voor het vervoer van losgestorte goederen, met name voor agrarische toepassingen zoals veevoer, bierbostel en dergelijke. De Iveco wordt zowel nationaal als internationaal ingezet. Marco reed er de eerste weken mee op Zwitserland en hij was onder de indruk van het comfort: “Onze vorige Iveco was ook een hele fijne auto, maar zo stil en rustig als deze rijdt is echt fantastisch. Ik geniet dagelijks van het comfort en de trekkracht van deze 570 pk sterke Iveco.”

2 Reacties
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie