Kampen
| 09:33 | Arjan Olsthoorn

Broshuis breidt in Kampen uit met 40.000 m2

Eerder deze maand is door Broshuis officieel de handtekening gezet onder het koopcontract van 40.000 m² grond aan de Genuakade (Zuiderzeehaven) in Kampen. Bij deze gelegenheid waren burgemeester Sander de Rouwe en Wethouder Economische Zaken Bas Woning aanwezig namens de gemeente Kampen.

Pieter-Bas Broshuis, de 4e generatie van het familiebedrijf, zette op een bijzonder moment zijn handtekening. Precies 30 jaar geleden nam hij het bedrijf over van zijn vader. “We kunnen met deze grond bouwen aan een mooie en succesvolle toekomst. Door de enorme groei van het bedrijf is er een tekort aan ruimte ontstaan op onze huidige locatie aan de Industrieweg en zijn we gaan kijken naar uitbreiding van ons terrein.”

In goed overleg samen met de gemeente kon er een overeenstemming worden bereikt voor de grond gelegen aan de Genuakade. “Vanwege de actuele netcongestie kunnen we op korte termijn dit terrein nog niet bebouwen. Daarom zullen we voorlopig het terrein gaan gebruiken voor de opslag van afgebouwde opleggers. De bestaande opslaglocaties, kunnen we dan gebruiken voor de uitbreiding van de hallen op onze hoofdlocatie. Door het vertrouwen van onze klanten groeit onze verkoop, vooral met steeds grotere meer-assige opleggers. In de toekomst kunnen we met deze uitbreiding en ons 100.000 m2 terrein aan de Industrieweg onze civiele- en projectmatige klanten nog beter te kunnen bedienen,” aldus Pieter-Bas Broshuis.

Werkgelegenheid

De samenwerking tussen de gemeente Kampen en Broshuis kent een lange en warme historie. Ook bij dit traject, dat gestart is in 2022. “Broshuis is een bedrijf dat veel werkgelegenheid kan bieden. Dit is voor een stad als Kampen erg belangrijk,” vertelt Burgermeester Sander de Rouwe. “Als gemeente hechten wij ook veel waarde aan het ondersteunen van gevestigde bedrijven in Kampen bij hun groei. De échte industrie hebben we binnen Nederland jarenlang afgedaan. Wij vinden de industrie van groot belang en willen hiermee een voorbeeld zijn voor de rest van Nederland.”

Lees ook: 3-assige vlakke oplegger van Broshuis voor De Kreek Transport

Bas Woning, de Wethouder van Economische Zaken, benadrukt ook het belang hiervan. “Als gemeente zijn we trots dat zo’n groeiend bedrijf in onze stad gevestigd is en met deze uitbreiding kunnen behouden voor Kampen. Het bedrijf heeft nu al meer dan 500 medewerkers en dit is van grote waarde voor onze stad. Hoe mooi is het als Kampenaar te werken bij dit mooie bedrijf.”

1 Reactie
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie