*

| 11:11 | Bert Mateboer

MAN terug bij Van der Wal

Het wagenpark van Van der Wal Internatinoaal Transport is uitgebreid met twee nieuwe MAN trucks. Daarmee is MAN na jaren van afwezigheid weer terug in de 50 trucks tellende vloot.

MAN trucks maakte al jaren geen deel meer uit van het wagenpark, maar het bedrijf uit Heerenveen besloot tot een nieuwe kennismaking.  Van der Wal: ,,Om een goed beeld te krijgen van MAN hebben we zowel een 6×2 bakwagen voor containervervoer als een 4×2 trekker aan het park toegevoegd. Zo kunnen we de MAN’s goed vergelijken met de andere merken. Een vergelijking die tot nu toe bijzonder goed uitvalt voor de beide MAN’s, overigens’’.

Uitstraling

De chauffeurs van Van der Wal zijn erg content met hun nieuwe gereedschap. ‘Eén van de twee chauffeurs reed vroeger ook MAN en het was zijn wens om weer met dat merk te gaan rijden. Hij was dan ook blij verrast. Maar ook de andere chauffeur is erg tevreden over het comfort, de ruimte en de trekkracht van de 460 pk sterke motor. Daarbij vind ik zelf de uitstraling goed passen bij onze huisstijl’’.

Alle gemakken

Beide trucks hebben de ruime XXL-cabine die van alle gemakken is voorzien. Als krachtbron is voor de D26 met 460 pk en een maximaal koppel van 2.300 Nm gekozen. De 18.460 4×2 trekker heeft een automatische TipMatic versnellingsbak met 12 plus 2 versnellingen. De 26.460 6×2 bakwagen, op zijn beurt, is voorzien van de automatische MAN TX 12-bak. De drieasser heeft verder een meesturende en hefbare sleepas. Dat is gunstig voor de wendbaarheid, het laadvermogen en de stabiliteit.

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie