Leyland
| 09:51 | Arjan Olsthoorn

Leyland bouwt 10.000e DAF-truck met opbouw af-fabriek

Bij Leyland Trucks in Groot-Brittannië kwam de 10.000e DAF truck met ‘PACCAR body’ van de speciaal daarvoor ontwikkelde productielijn. Het is een belangrijke mijlpaal voor Leyland’s eigen opbouwprogramma.

Het opbouwprogramma van Leyland omvat het ontwerpen, fabriceren en installeren van gesloten opbouwen, inclusief de aerodynamische Aerobody. Het programma van PACCAR-opbouwen is uniek in de truckindustrie en beschikbaar voor de DAF LF en DAF CF met een 4×2 bakwagenchassisAl sinds de introductie van het programma in 2007 maken vooraanstaande klanten zoals het Britse Royal Mail gebruik van deze mogelijkheid.

Leyland

Leyland Trucks heeft zijn 10,000e truck met PACCAR body geproduceerd in zijn fabriek in Groot-Brittannië. De truck is in gebruik genomen door Hallam Express uit Sheffield.

Binnen het speciale programma zijn gesloten opbouwen en opbouwen met schuifzeil beschikbaar met een ruime keuze uit lengtes, hoogtes en breedtes, laadkleppen en bijvoorbeeld ook verlichting. Daardoor kan DAF altijd aan klantspecifieke wensen voldoen. Zelfs het voorzien van de juiste kleurcombinaties en bestickering behoort tot de mogelijkheden die af fabriek geboden worden.

De Britse transporteur Hallam Express uit Sheffield heeft het 10.000e voertuig in ontvangst genomen – een 12 tons DAF LF 180 met schuifzeilopbouw. “We zijn erg blij dat het mogelijk is om via onze DAF-dealer een compleet voertuig samen te stellen en aan te schaffen”, stelde David Simpson, Managing Director van Hallam Express. “Deze af-fabriek oplossing garandeert een uitstekende kwaliteit en verkort de doorlooptijd bij de bestelling van het complete voertuig aanzienlijk. Het is een echte one-stop-shop service.”

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie