Eurotruck-1
| 14:31 | Arjan Olsthoorn

Mercedes-AMG-Dekra truck zoekt nieuwe eigenaar

In 1989 werd er een bijzondere vrachtwagen onthuld op de IAA in Hannover. De truck, gebaseerd op een Mercedes-Benz SK 1748, is gebouwd door Mercedes, AMG en Dekra. Het concept heette Eurotruck-1.

Lees ook: 17 nieuwe Actros-trucks voor Leen Bakker

De Eurotruck-1 was destijds gebaseerd op de toekomst met een bijzonder futuristisch ontwerp. Het ontwerp van de vrachtwagen kenmerkt zich door het ontbreken van uitstekende delen, met het oog op verkeersveiligheid. Toen al werd de vrachtwagen voorzien van camera’s in plaats van spiegels, iets dat nu standaard is op nieuwe Mercedes-trucks. Ook beschikt de witte trekker over een navigatiesysteem, airbags, parkeer- en bandenspanningssensoren en een partikelfilter.

De Eurotruck-1 werd ingezet voor promotiedoeleinden, en veranderde regelmatig van kleur. De truck zat bijvoorbeeld ook in een science-fictionfilm van Wim Wenders, Bis ans Ende der Welt uit 1991.

Ben je na het lezen van dit bericht enthousiast geworden? De truck zoekt een nieuwe eigenaar, voor slechts 39.800 euro is die van jou. De vrachtwagen staat geregistreerd in Duitsland en is ieder jaar voorzien van een keuring. Dus in principe kan je er mee rijden.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie