Laadplein
| 09:00 | Bert Mateboer

Laadplein voor elektrische trucks in Zwolle geopend

Met een druk op de knop opende de burgemeester van Zwolle, Peter Snijders, samen met Adwin Verhoeks (CEO Tielbeke) en Erik Schiphorst (CEO Nijhof Wassink Group) onlangs het openbare laadplein voor elektrische vrachtwagens en bedrijfswagens in Zwolle.

Het is een van de eerste openbare laadstations voor trucks in Noordoost-Nederland. Het laadplein werd onlangs bekroond met een TVM Award in de categorie innovatie.

Als voorlopers in het verduurzamen van de logistieke sector hebben logistiek dienstverlener Tielbeke en Volvo Trucks- en Renault Trucks-dealerbedrijf Nijwa gezamenlijk een laadstation voor elektrische bedrijfs- en vrachtwagens gerealiseerd in Zwolle. Beide Overijsselse familiebedrijven zijn bekende spelers in de Nederlandse logistieke branche.

Met vestigingen in meerdere plaatsen komen beide bedrijven samen aan de Botterweg in Zwolle. Tielbeke heeft hier haar stadshub. Vanuit deze stadshub levert Tielbeke voor diverse klanten producten af bij bedrijven en particulieren in Zwolle en omgeving. De voertuigen die vanuit deze stadshub worden ingezet, zullen op korte termijn elektrisch worden. Ook bij de naastgelegen vestiging van Nijwa Zwolle worden steeds meer elektrische Volvo-trucks en Renault-trucks en bedrijfswagens verkocht en onderhouden.

Publieke laadvoorziening

Het openbare laadplein met 300 kW laders voor elektrische trucks en bedrijfsbussen ligt aan de Botterweg (industrieterrein Voorst), vlakbij de A28. Daarnaast staan op het naastgelegen terrein van Tielbeke en bij Nijwa.

laadplein zwolle

Op de foto v.l.n.r. Adwin Verhoeks, Peter Snijders en Erik Schiphorst.

2 Reacties
  1. Daarnaast wordt onze netstroom extra belast door het vele gebruik van energie en dat kan een black-out veroorzaken,de netstroomkabels zijn te dun,je hebt te maken met de wet vanOhm:U=I×R spanning=ampare×weerstand.via:YouTube.nl:Mittal der Energiewende in Den Blackout(tik in)Plotzlich Dunker:geeft weer als de zuivere sinus van 50 hz wisselstroom gaat veranderen,er plaatselijk een Black-out kan onstaan,en zelfs heel Europa een black-out kan ontstaan.15 jaar geleden hadden de koperen netstroomkabels moeten vervangen.(tik in)Waterstof Rijnstate Elst:als eerste ziekenhuis met waterstof-gebruik.Een CEO met visie,die feitelijk in de landelijke politiek,en in de Nieuwe Tweede Kamer Fractie zitting moet hebben,omdat er te weinig Technoligische innovatie aanwezig is,maar wel zit met Alfha kamer leden,die Totaal geen kennis bezitten,van de nieuwste technologische innovatie,en dat moet anders,in belang van de BV Nederland Economisch gezien.afz:een senior van de nieuwe generatie die door zelfreflectie/bedrijfsmatig en kennisverrijking over heel veel exacte kennis beschikken.

  2. Het zal niet gaan worden de E-vrachtwagens,maar wel de waterstof-aandrijving binnen 15 minuten getankt,en geen extra-gewicht van de lithium-batterijen.Zwitseland zet zich volledig in voor waterstof aandrijving met Hyundai.ziet via(bronvermelding)waterstofmagazine.nl de ontwikkeling van waterstof-aandrijving,en neem kennis dat de Mercedus Acros met een verzegelde waterstof-tank 1024 km heeft afgelegd met een tankvulling,maar de zeer bekende trucks-fabrikanten,waterstof-aandrijving in de productie zijn,en waterstof kunnen we zelf maken.Daarnaast is de wegbelasting zeer hoog,door het extra gewicht van de lithium-batterijen.Iveco/DAF/Volvo/Mercedes/Hyundai/Renault,en vooral in Amerika door de grotere afstanden,is de voorkeur van waterstof-aandrijving de voorkeur,maar waterstof-bussen/treinen/waterstof-auto’s en kleine bestelbussen komen met waterstof-aandrijving vooral voor de binnenstad om CO2,te rijden.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie