jan bakker
| 11:27 | Bert Mateboer

Jan Bakker neemt transportactiviteiten Jos Verberk over

Wederom een nieuwe overname in transporterend Nederland. Vanaf 1 januari 2021 maakt Jos Verberk Transport B.V. uit Oploo (NB) deel uit van Jan Bakker Transport B.V.

“We zijn blij dat we na een goede en jarenlange samenwerking een overeenkomst hebben kunnen vinden die beide partijen tot tevredenheid stemt”, zegt Jan Bakker, algemeen directeur van Jan Bakker. “De overname resulteert in een positieve uitkomst voor alle partijen.”

‘Afstoten van transport’

Al sinds 2005 is Jos Verberk actief met de in-en verkoop en het transport van vloeibare en vaste mest, substraten voor de vergisting en compostering. Jos Verberk zal zich meer gaan richten op zijn handelstak in de onderneming EJ BioEnergy B.V. “Met het afstoten van het transport is er meer ruimte om de groei in onze handelstak volledig te kunnen benutten”, aldus Jos Verberk.

De activiteiten van beide bedrijven sluiten nauw op elkaar aan en Jos Verberk is er van overtuigd dat zijn transportactiviteiten bij Jan Bakker in goede handen zijn. “Als familiebedrijf in de agrarische sector hebben we veel overeenkomsten en staan de belangen van onze medewerkers en klanten voorop”.

Geen gevolgen voor medewerkers en klanten

Ondanks de aankomende overgang die staat gepland voor 1 januari aanstaande, verandert er voor de medewerkers van Jos Verberk weinig. Zowel het complete wagenpark, bestaande uit 10 trekkende eenheden en 12 opleggers, als de chauffeurs gaan volledig over. De directies van Jan Bakker en Jos Verberk hebben afgelopen dagen hun medewerkers en interne belanghebbende op de hoogte gesteld.

Volgens de huidige planning zullen na de feestdagen ook klanten en partners gecontacteerd worden om verdere voortgang te bespreken. Voor het transportbedrijf van Jan Bakker betekend de overname een bestendige versterking en groei. Om het bedrijf verder te brengen, is het belangrijk om vooruit te denken en te blijven ontwikkelen, aldus Bakker. “We kijken er daarom naar uit om 1 januari alle medewerkers welkom te heten bij ons bedrijf.”


In ons extra dikke jubileumnummer, Truckstar editie 11, maakten we een rit met Niels Jacobs van Jos Verberk Transport.

Jos Verberk

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie