primafrio
| 11:11 | Arjan Olsthoorn

Mega order voor DAF: 1300 XF’s voor Spaanse Primafrio

Het Spaanse transportbedrijf Primafrio Group heeft bij DAF Trucks opnieuw een grote order geplaatst voor 1.300 XF 480 Super Space Cab-trucks. De eerste batch van 400 voertuigen is reeds in gebruik genomen op de Europese routes van Primafrio. De rest van de vloot zal tot eind 2023 gefaseerd worden afgeleverd.

“In 2016 plaatsten wij een eerste opdracht voor de levering van 1.000 DAF-trucks. Het jaar erop werden de eerste 300 voertuigen in gebruik genomen. De dagelijkse praktijk heeft inmiddels geleerd dat deze voertuigen de standaard zijn op het gebied van betrouwbaarheid, brandstofverbruik en chauffeurscomfort”, aldus José Esteban Conesa, CEO van Primafrio. “Deze nieuwe order maakt onderdeel uit van ons vlootvernieuwingsplan, zodat onze voertuigen altijd zijn uitgerust met de nieuwste geavanceerde technologieën.”

‘Betrouwbare truck’

“De nieuwe order zorgt ervoor dat we onze uitstekende, professionele relatie met DAF verder versterken”, stelt José Esteban Conesa. “Met de 1.300 DAF’s XF 480 Super Space Cab zullen we de efficiëntie op onze routes – en daarmee onze winstgevendheid – verder verbeteren. De DAF XF past bovendien uitstekend in onze verdere bedrijfsfilosofie. Aangezien een betrouwbare truck garant staat voor tijdige leveringen, veiligheid en een geweldig comfort voor onze chauffeurs.”

‘Erkenning’

Richard Zink, directeur Marketing & Sales en lid van de Raad van Bestuur bij DAF Trucks: “Dat vooraanstaande transporteurs zoals Primafrio Group op basis van hun eigen jarenlange ervaring opnieuw voor de DAF XF kiezen, is een enorme erkenning van de betrouwbaarheid, efficiëntie en het chauffeurscomfort van onze trucks. Bovendien onderstreept deze order het positieve sentiment van de markt: de vraag naar transport is op de weg terug. We zijn erg blij dat we de transportsector kunnen ondersteunen met trucks van hoge kwaliteit.”

Primafrio

Na zijn oprichting in het begin van de jaren zestig heeft de Primafrio Group zich ontwikkeld tot een grote speler. Het bedrijf is gespecialiseerd in het transport van zowel gekoelde en diepgevroren levensmiddelen als kostbare goederen. De onderneming is een van Europa’s grootste vrachtvervoerders. Het hoofdkantoor zetelt in het Spaanse Murcia en heeft dochterondernemingen in Andalusië, Catalonië, Baskenland en Lissabon, net als in Frankrijk en Duitsland. De moderne faciliteiten van Primafrio omvatten state-of-the-art geconditioneerde magazijnen waarmee het klanten een breed scala aan added value logistics biedt. De vloot van de Primafrio Group omvat eind 2020 900 DAF-voertuigen.

11 Reacties
  1. de huisvervoerder van de lidl, komen naar Nederland of Duitsland en rijden dan allemaal binnenlandritten. en dat allemaal dubbelbemand. hoezo cabotage en goedkoop volk erop, dan kun je ook wel grote orders vrachtwagens kopen.

  2. Ben als jochie van 12 jaar voor het eerst met de vrachtwagen mee gegaan .dat was een daf varkens rijden .heb op verschillende merken gereden oplegger en truck met aanhanger maar blijf daf tot mijn laatste snik trouw. Andere merken kunnen niet aan de daf tippen

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie