JB Trading
| 09:52 | Rik Werner

Invalkracht Henry Berkhof is de ideale ‘supersub’ van JB Trading

Onderweg met drie vrachtwagens tegelijk: het is een peulenschil voor Henry Berkhof. Hij rijdt met tweedehands trucks voor JB Trading uit Ede.

Henry Berkhof haast zich te zeggen dat hij geen echte chauffeur-chauffeur is, en dat hij dat helemaal geen probleem vindt. ,,Bij JB Trading hebben we drie auto’s rijden. Twee daarvan zijn elke dag op pad. Ik niet, ik rijd alleen als er werk is. Dat betekent dat ik soms alle dagen van de week op pad ben, maar het kan ook zo maar zijn dat ik twee weken op de zaak loop. En dat vind ik prima. Ik ben dan een manusje van alles.”

JB Trading

Plezier

JB Trading handelt in tweedehands vrachtwagens. Het assortiment bestaat uit zo’n negenhonderd voertuigen. Daarnaast heeft het bedrijf ook tweedehands trailers en een kleine hoeveelheid machines zoals shovels, bulldozers en kranen. Henry is al vanaf zijn achttiende chauffeur, al heeft hij niet altijd achter het stuur gezeten. ,,Ik ben begonnen als koerier op een busje. Nu werk ik al zeven jaar in Ede. Met veel plezier want het is een heel prettig bedrijf.”

JB Trading

Lees het volledige verhaal van verslaggever Marc van Rossum du Chattel in Truckstar nummer 12. Overal verkrijgbaar voor € 4,99. Of bestel ‘m online. 

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie