*

| 15:44 | Bert Mateboer

Henk Wijngaard zingt protestsong

Henk Wijngaard heeft zijn bekende lied ‚Met de vlam in de pijp‘ omgebouwd tot protestsong. Hij neemt het op voor transportbedrijven die benadeeld zijn door verboden prijsafspraken van de truckindustrie.

,,Met de vlam in de pijp kwam de waarheid aan het licht, door verboden prijsafspraken werden truckers opgelicht”, zingt Henk. ,,Met de vlam in de pijp fabrikanten in het nauw, ze kregen torenhoge boetes, maar lieten truckers in de kou.”

Per truck gaat het al snel om 10.000 euro

De nieuwe versie is een PR-stunt van stichting MKB-Claim die opkomt voor transportbedrijven die door truckfabrikanten zijn gedupeerd, zo meldt het Algemeen Dagblad. Volgens MKB-Claim hebben Nederlandse bedrijven tussen 1997 en 2011 miljarden te veel betaald voor hun trucks. De truckfabrikanten hadden een kartel gevormd door onderling prijsafspraken te maken. Dat is verboden. Per vrachtwagen gaat het al snel om 10.000 euro die meer zijn betaald als gevolg van de prijsafspraken. Alleen in de regio Rotterdam Rijnmond zijn MKB-bedrijven voor 430 miljoen euro benadeeld,
De Europese Commissie deelde inmiddels al voor bijna 4 miljard euro aan boetes uit, waarvan 750 miljoen euro aan het Eindhovense DAF. Bij de stichting MKB-Claim hebben zich 3.000 bedrijven gemeld die een claim bij de truckfabrikanten willen neerleggen om het te veel betaalde geld terug te krijgen. Inmiddels zijn er door de stichting enkele gerechtelijke procedures tegen fabrikanten in gang gezet. Die hebben tot nu toe nog niet veel opgeleverd.

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie