Grote brand Hartog-Dijkman Baarn
| 12:44 | Truckstar Redactie

Grote brand Hartog-Dijkman Baarn

Een grote brand heeft een loods van transport- en recyclingbedrijf Hartog-Dijkman in Baarn volledig in de as gelegd.

De brand was zo hevig dat de brandweer de hal gecontroleerd heeft laten uitbranden, zo meldt RTV Utrecht.

Rook hinderde verkeer

De brand ontstond rond middernacht in de nacht van zondag op maandag. In de hal, aan de Hermesweg op industrieterrein de Noordschil in Baarn, lag een grote partij matrassen opgeslagen. Dikke, zwarte rook hinderde het verkeer in de omgeving. De rook trok over de A1 alwaar het verkeer gewaarschuwd werd de snelheid aan te passen.

Container vuurwerk

Rond 4:30 uur werd het sein ‘brand meester’ gegeven maar daarmee waren de gevaren nog niet geweken. Naast de brandende hal trof de brandweer een container met – waarschijnlijk illegaal – vuurwerk aan. De container werd natgehouden en het eventueel afsluiten van de A1 en een ontruiming van woonhuizen in een nabijgelegen woonwijk bleken niet noodzakelijk.

De oorzaak van de brand is nog niet achterhaald. Op maandagmorgen is echter nog wel een deel van het bedrijfsterrein afgesloten en is er nog flinke rookontwikkeling. Werknemers van omliggende bedrijven, zoals Inproba, mogen vooralsnog niet aan het werk. De brandweer is nog lange tijd bezig met nablussen.

Hartog-Dijkman

Hartog-Dijkman is een bekend recycling- en containerbedrijf in Baarn en omgeving. Het is ontstaan uit het vroegere Dijkman Transport en Hartog Transport. De geschiedenis van Hartog gaat terug tot 1908. In 2010 werd naast het bedrijfspand aan de Hermesweg een tweede locatie geopend in Amersfoort voor het verwerken van afval. Het bedrijf werkt tevens mee in de gladheidsbestrijding en levert ook grind, zand en andere bouwmaterialen. 

Afbeelding: De brandweer van Baarn zette groot materieel in, maar ook vanuit omliggende korpsen werd veel materieel ingezet, onder andere om vanaf landgoed Groeneveld water naar de brand te pompen.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie