Grimmige wegblokkades België
| 15:28 | Korneel Luth

Grimmige wegblokkades België

In België zijn vandaag onaangekondigd enkele wegblokkades opgeworpen.

Vandaag wordt er op verschillende plaatsen gestaakt in België. Rond de stad Luik zijn ’s ochtends ook enkele wegblokkades opgeworpen, met flinke hinder voor het wegvervoer als gevolg. Bovendien was de sfeer tegenover chauffeurs en automobilisten grimmig.

TLN: vrij verkeer en veiligheid in geding

TLN veroordeelt de stakingen scherp. “Het vrije verkeer van goederen moet altijd worden gewaarborgd. Zo hebben we dat afgesproken en vastgelegd in Europese wetgeving. Lidstaten zoals België moeten hier alles aan doen. Ook voor de veiligheid van mensen, in dit geval vrachtwagenchauffeurs. Beide punten zijn op dit moment in het geding”, aldus TLN.

De branche-organisatie heeft de Belgische autoriteiten opgeroepen de stakers aan te pakken.

Foto: Geblokkeerde snelweg bij Luik – RTL Info/Twitter


Klik hier voor het nieuwsoverzicht

2 Reacties
  1. Helaas houden Waalse stakers met niets rekening, ik gebruik niet graag de term maar je hebt vakbonden en vakbonden -jan-hagel, dit laatste is de soort die ze in Wallonie hebben. Daar kun je niet tegen praten, een stel heethoofden van laag allooi.

  2. Of ze daar in Wallonie een boodschap aan hebben , net zo als hun Franse neefjes doe ze wat hun het beste uit komt (in samen werking met de politie,staan er bij en kijken er na)

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie