meer bomen nu
| 09:50 | Arjan Olsthoorn

Gezocht: vrijwillige chauffeurs voor dit goede doel

Meer Bomen Nu wil komende winter 1 miljoen bomen gratis (ver)planten: met vrijwilligers trekken zij natuurgebieden in om overtallige zaailingen (jonge boompjes en struikjes) te verzamelen om ze elders weer te planten waar ze gewenst zijn.

Dat is vooral bij boeren die hagen en heggen maken rondom hun akkers met het gratis plantgoed; het zijn burgers die voedselbossen starten en mensen die tegels uit hun achtertuin weghalen en vervangen door planten. Dat zien ook steeds meer kwekers. In juli gaven we 100.000 perenbomen weg die door corona niet waren verkocht. In het hele land files en mensen die nog nooit over een perenboom hadden nagedacht, waren nu boos als ze achter het net visten.

Nu staat de volgende uitdaging voor de deur: 25.000 struiken dreigen vernietigd te worden. We hebben al een plekje voor ze gevonden:  het NK tegelwippen, een wedstrijd ‘tegel eruit, plant erin’ tussen Rotterdam en Amsterdam, wil er 10.000 hebben. En de overige 15.000 gaan naar de leden van Samen Om – duurzame lokale energieleveranciers.

Help jij mee?

Wil jij als vrijwillige chauffeur meehelpen? Het transport vindt plaats met bakwagens van Nabuurs en het laden en lossen gaat met rolcontainers. De ritten zijn grotendeels rondom Amsterdam, maar een rit Twente of Brabant zit er ook bij. Data: 19-20 september en 26 en 27 september. Wil jij helpen? Mail dan naar info@meerbomen.nu.

Meer over dit initiatief vind je op www.meerbomen.nu.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie