Gé Simons
| 10:55 | Arjan Olsthoorn

Gé Simons Internationaal Transport B.V. kiest voor LNG

Onlangs heeft Gé Simons Internationaal Transport B.V. twee Iveco Stralis NP met 460pk in ontvangst genomen.

Jean-Pierre Wander vertelt als General Manager vol trots over de toekomst
van het familiebedrijf uit Hilvarenbeek: “Met de aanschaf van in totaal tien LNG trucks staan we aan het begin van de vergroening van onze vloot. De doelstelling is om in 2025 met minimaal 30% van ons wagenpark op vloeibaar aardgas te rijden. We zijn blij dat met de levering van deze twee voertuigen, de eerste stappen zijn gezet.”

Iveco LNG

De eerste twee van tien Iveco-trekkers zijn afgeleverd.

Inzet trucks
De eerste twee Iveco’s worden ingezet voor transporten van en naar Duitsland. “Deze twee trucks gaan we gebruiken voor de petrochemische industrie op een vast traject op langere afstand, om zo de verschillende voordelen te gaan benutten”, aldus Wander.

Compressor sluit perfect aan op LNG motor
Gé Simons Internationaal Transport kiest opnieuw voor de XK18-5 bulkcompressoren van Gardner Denver, ditmaal voor de installatie op 2 LNG aangedreven Iveco Stralis. Inmiddels zijn nu ruim 50 van dit type installaties operationeel bij de Hilvarenbeeks logistieke dienstverlener. Doorslaggevend bij de keuze van Gé Simons was de combinatie van de lage operationele kosten van de Gardner Denver XK18-5 alsook de speciale op maat gemaakte opbouw op een LNG aangedreven voertuig. De lage operationele kosten van de Gardner Denver XK18-5 komen ook bij Gé Simons Internationaal Transport sterk tot uitdrukking dankzij het lagere energie/brandstofverbruik van de direct aangedreven XK18-5, dat hiermede bijdraagt aan een verdere CO2 reductie.

Iveco

Samenwerking
Gé Simons Internationaal Transport, Gardner Denver en Iveco zijn een hecht collectief. Jean-Pierre Wander vertelt hierover: “Iveco voelde als een duurzame partner en niet als leverancier. Zij dachten mee en gaven advies gebaseerd op onze vooraf bepaalde wensen en behoeften. Gardner Denver is een partner waarmee wij al lange tijd zaken doen. We hebben met z’n drieën een duurzame wagen opgebouwd die voldoet aan onze wensen. Daar mogen wij best trots op zijn!”

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie