| 10:02 | Arjan Olsthoorn

Flinke Ginaf voor Vloerenleggersbedrijf Kroezen Bolsward

Vloerenleggersbedrijf Kroezen Bolsward heeft een flinke Ginaf  in gebruik genomen. De Ginaf is afgeleverd door Bedrijfswagen Service Friesland.

De basis van deze vrachtwagen is een DAF CF 480 FAD 8×4 bakwagen. Welke door GINAF is voorzien van een gestuurde 3e as, HPVS-vering en een EVS gestuurde achteras. Door zijn korte wielbasis kan het voertuig op allerlei moeilijk bereikbare plaatsen komen. De familie Kroezen heeft de Ginaf zelf voorzien van een hulpframe en de opbouw verzorgt.

Vloerenleggersbedrijf Kroezen Bolsward is als enige in Nederland in het bezit van een mobiele speciecentrale. Dat is een centrale, geïnstalleerd op een vrachtwagen, die volautomatisch vloerspecie aanmaakt en verpompt. Familie Kroezen: “Onze mobiele speciecentrale is uniek in Nederland, omdat wij als enige watertanken aan boord hebben. Wij hebben dus geen wateraansluiting nodig. Daarnaast is onze mobiele speciecentrale zeer compact. De afstand van de voorbumper tot de achterkant van onze auto is maar 10,30 meter, terwijl wij wel in staat zijn om 19 m3 materiaal mee te nemen. Wij verpompen de specie tot wel 10 m3 per uur.”

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie