| 11:58 | Arjan Olsthoorn

Vier-assige Volvo’s voor Klever Benschop

Sinds kort heeft Klever Boor- en Perstechniek twee Volvo’s FH 500 in gebruik genomen en een derde is onderweg. Het gaat om vier-assers met een toegestane massa van maar liefst 43 ton. Van Dijk Trucks Woerden zorgde ervoor dat de trucks aan alle gewenste eisen voldoen.

De FH’s worden ingezet voor het vervoer van boormachines. Hiermee kan Klever onder andere horizontaal  boren in de bodem, wat een precies werkje is. “De machines die we daarvoor gebruiken wegen afhankelijk van de diameter van het gewenste boorgat, vier tot 30 ton”, vertelt Den Butter. Het bedrijf heeft voor het vervoer van zulke machines de beschikking over enkele diepladers en aanhangwagens. De Volvo’s kunnen worden ingezet om de aanhangers te trekken. De trucks zelf worden dan geladen met containers met gereedschap of tanks om de boorspoeling te vervoeren. Daartoe is een haakarmsysteem opgebouwd. Meestal is er sprake van zware lading, waarvoor het chassis  is voorzien van een zogeheten innerliner, voor extra robuustheid. De vier-assers beschikken over tien tons voorassen en over voorloopassen met dezelfde hoge toegestane aslast. De trucks beschikken verder over een PTO om de kraan of vacuumtank te kunnen aandrijven. De I-Shift transmissie, waarvan de PTO aftakt, is verder voorzien van een extra oliekoeler en van een  kruipversnelling, zowel vooruit als achteruit. “Beide opties zijn nodig om veilig en verantwoord te manoeuvreren op het terrein van onze klanten”, aldus Den Butter.

Bij het samenstellen van deze trucks werden de chauffeurs niet vergeten. “Dat begint al met de grote cabine, maar die is voor onze chauffeurs ook nog van alle gemakken voorzien. Bovendien hebben de auto’s weer onze geheel eigen uitstraling gekregen, precies zoals klanten dat van ons gewend zijn.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie