Gerritsen Group
| 10:32 | Arjan Olsthoorn

Eerste Renault T’s voor Gerritsen Group

Gerritsen Group uit Goirle heeft een Renault Trucks T High X-Low 4×2- en een Renault Trucks T X-Low 6×2-trekker in gebruik genomen. Het zijn de eerste Renault Trucks in het wagenpark van Gerritsen Group.

De korte levertijd en goede ervaringen met dealer BAS Truck Center waren doorslaggevende redenen om voor het eerst voor Renault Trucks te kiezen. De trekkers worden voor allerlei werkzaamheden ingezet. “Als Gerritsen Group hebben we twee hoofdactiviteiten”, zegt Romano van Baar, COO. “Wij zijn gespecialiseerd in industriële verhuizingen, waarbij we complete machineparken en productielijnen in fabrieken ontmantelen en ze elders weer opbouwen. Dat doen we turn-key. We zijn actief in verschillende industrieën, uiteenlopend van de metaalindustrie en automotive-sector tot de voedingsmiddelen-, de farmaceutische, kunststof- en houtindustrie. Daarnaast hebben we een transporttak die we deels inzetten voor onze projecten en deels voor externe klanten.”

Ruime ervaring

“Vanuit Gerritsen Group hebben we ruime ervaring met breedtetransport en het vervoer van machines. Ook voor externe opdrachtgevers doen we daarom veel bijzondere opdrachten, zoals het transport van graafmachines, landbouwvoertuigen en productiemachines maar ook units en andere (minder) reguliere goederen. Dit specialisme, in combinatie met onze mentaliteit, slaat aan. Tegen iedere vraag zeggen we ja, we denken niet in problemen maar alleen in oplossingen. Dat zijn belangrijke factoren voor de groei die we de afgelopen jaren hebben doorgemaakt; ons wagenpark is de afgelopen drie jaar verdubbeld naar inmiddels 25 trekkende eenheden,” vertelt Van Baar.

Om invulling te geven aan de groei, heeft Gerritsen Group het wagenpark uitgebreid met een Renault T High en een Renault T. “We hadden snel behoefte aan extra trucks en daarom was de levertijd voor ons het belangrijkste criterium. BAS Truck Center, met wie we al langer samenwerken, gaf aan dat de Renault-trucks snel leverbaar waren. Daarom hebben we nu voor het eerst gekozen voor Renault-trucks. De T High zetten we in voor internationaal transport.”

Lees ook: Willemsen Infra heeft wereldprimeur met elektrisch rioolvoertuig

Lage schotelhoogte

Voor transport in de Benelux heeft Gerritsen Group een Renault T 6×2 X-Low-trekker met een schotelhoogte van slechts 1 meter in gebruik genomen. Deze truck is af fabriek als een 6×2-trekker geleverd en door BAS lokaal gemodificeerd en verlaagd. “Bij sommige goederen die we vervoeren moeten we goed opletten dat we niet boven de maximale toegestane hoogte uitkomen. We hebben wel 10 verschillende typen trailers in onze vloot, waaronder trailers die speciaal voor dit soort transport geschikt zijn. Met deze trekker kunnen we alle voorkomende werkzaamheden uitvoeren. Om de gewichten goed te verdelen en om eenvoudig te manoeuvreren op moeilijk bereikbare en krappe locaties heeft deze truck een gestuurde, hefbare voorloopas,” aldus Van Baar.

Samenwerking met Bas Truck Center

Bij de keuze voor de Renault-trucks heeft Gerritsen Group zich laten adviseren door BAS Truck Center. Van Baar: “We hebben een gemengd wagenpark en werken al jaren samen met BAS Truck Center. De kwaliteit van de service van de dealer vind ik net zo belangrijk als de truck zelf. Als we een truck brengen voor onderhoud dan moeten we erop kunnen vertrouwen dat die op het afgesproken moment weer klaar is. Als dat niet zo is, heb ik twee problemen: een teleurgestelde chauffeur en een boze klant. Bij BAS Truck Center snappen ze dat goed en hebben ze de flexibiliteit om bij een calamiteit snel te schakelen.”

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie