Alex Schavemaker
| 16:53 | Arjan Olsthoorn

Een toeter als laatste groet voor zieke Alex Schavemaker

Alex Schavemaker is een bekende van vele, een echte chauffeur in hart en nieren. Al vroeg wist hij dat hij vrachtwagenchauffeur wilde worden. Een jongensdroom die, gelukkig voor Alex, uitkwam.

Eerst in loondienst en toen voor zichzelf, met een naam als Schavemaker was het opzoek gaan naar werk niet zo moeilijk en zo kwam hij bij zijn familie terecht die een groot transportbedrijf runt in Beverwijk.

Noem je Beverwijk en dan denk je ook aan de Hoogovens, en dat was het werkgebied waar Alex te vinden was. Staal laden voor Duitsland, België, Noord-Frankrijk en soms een rit naar Engeland. Alex genoot van zijn werk als chauffeur. Waar Alex ook van genoot is van het verzamelen van miniaturen, inmiddels is zijn verzameling met 400 stuks aanzienlijk te noemen.

Grote liefde

Vriendinnen is niet zo Alex’ ding, hij heeft één grote liefde en dat is zijn DAF. Hij reed vele truckshows af, iedereen mocht zijn DAF zien, hij pronkte er maar wat graag mee. Het Truckstar Festival was voor Alex het mooiste feestje van het jaar. Samen met de Meertruckers reed hij elk jaar naar het TT Circuit in Assen om daar op Noord Truckstar te helpen met het uitgifte van de baankaarten.

Je zag Alex nooit met een vuile truck rijden, schoon moest die zijn en ook zijn cabine.

Slecht nieuws

Alex was niet vaak ziek, maar opeens was daar het bericht wat ons allen deed schrikken. Zijn gezondheid liet hem in de steek, en niet zo’n klein beetje ook.

Hij moest zijn geliefde aan de kant zetten en dat deed hem pijn, deze pijn stond niet in vergelijking tot de pijn die de kanker met zich meebracht. Vele behandelingen moest hij ondergaan en gelukkig stond hij er positief in, totdat hij moest toegeven dat hij deze strijd niet kan winnen.

Als chauffeur kan je je voorstellen hoe Alex zich voelde op dat moment. Hij moest afscheid nemen van zijn geliefde truck die hem overal naartoe bracht. Nu moest hij het doen zonder haar.

Een dag met een glimlach

“Zijn familie en zijn vrienden konden dit niet aanzien en samen met Noah4All organiseerde wij allen een dag waar op de glimlach weer terug kwam op het gezicht van Alex,” vertelt Frank Bakker van Stichting Noah4All.

“Vier trucks reden op een zaterdagmorgen zijn straat in, een hechte buurt. Verrast was hij zeker en hij genoot. Alex stapte in bij zijn maat Bart en liet de Noah4All-dag op zich afkomen. Hij moet zuinig zijn met zijn energie dus moesten wij de dag goed uitstippelen.”

Na vertrek bij zijn huis werd Alex uitgezwaaid door alle buurtjes. De route ging naar Schavemaker Logistics waar de rest van zijn vrienden stonden te wachten, met als motto: even samen zijn. Daarna weer snel on route naar zijn geliefde in Heiloo.

De route daar naartoe in konvooi was bijzonder om te zien, vele stopte langs de weg of zaten met hun telefoontjes op het terras het konvooi van Alex te filmen.

Alex’ DAF

Aangekomen in Heiloo stond daar Alex’ DAF te glimmen, als trouwe partner stapte zij naar voren tussen alle ander trucks. Alex gaf haar de aandacht die zij zo miste, en zo stonden zij samen weer in de belangstelling als één team, onafscheidelijk en voor altijd één eenheid.

Frank Bakker vertelt over het emotionele weerzien: “Maar daar was ook het moment dat wij haar moesten achterlaten, rustig reed zij weer naar achteren en in stilte nam zij afscheid van haar vriendje en ons allen. Een laatste toeter als groet en zo vervolgde wij onze weg naar het restaurant waar de lunch werd geserveerd.”

Trots

“Het was veel deze Noah4All-dag en dat zag je aan Alex. Trots zijn wij dat wij allen deze dag mochten beleven en mochten organiseren voor een gozer met een groot hart. Mag deze dag jou maar extra brandstof opleveren zodat de kilometers die je moet afleggen ontelbaar lang zijn,” besluit Frank.

Namens alle Truckstar-lezers en Truckstar Festival-bezoekers wensen wij Alex Schavemaker, familie en vrienden heel veel sterkte voor nu en in de toekomst.

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Stichting Noah4All. Wil je meer informatie? Neem eens een kijkje op de Noah4All-website.

15 Reacties
 1. Beste Alex.
  Ik weet afscheid nemen van je geliefde truck dat valt niet mee hij bracht je overal,
  naar toe waar jij heen wilde ! Ook bracht hij je weer veilig thuis en jullie waren trots,
  op elkaar ! Jullie waren vertrouwd met elkaar en dat deed je goed hij deed wat jij,
  wilde hij heeft je nooit in de steek gelaten of het nu zomer of winter was !
  Jullie waren aan elkaar gewaagd omdat jullie veel van elkaar wisten en dat was,
  maar goed ook ! En daarom wens ik jou heel veel sterkte met alles en het gaat je,
  goed !
  Mvrg
  Rolf.

 2. Heel veel sterkte, en weer een echte chauffeur in hart en nieren die moet stoppen.
  Ontroerend om te zien hoe je afscheid neemt van je trouwe maatje.

  Ex, int. Chauffeur Emons.

 3. Wat een super mooie verrassing voor jou alex , wat ontzettend lief van je fam/vrienden/ en je werkgever, een dierbare herrinering voor je,
  ik wens je ook heel veel kracht en sterkte de komende tijd

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie