Duitse snelwegschutter legt verklaring af
| 13:51 | Truckstar Redactie

Duitse snelwegschutter legt verklaring af

Schietende vrachtwagenchauffeur handelde uit frustratie

De 58-jarige Duitse vrachtwagenchauffeur Michael Harry K. schoot tussen 2009 en 2013 op meer dan 700 keer op andere vrachtwagens uit frustratie. Het precieze aantal herrinert hij zich niet meer. Gisteren begon in de rechtbank van Würzburg het proces tegen K., waarbij hem in totaal 118 schietincidenten ten laste werden gelegd. Hij had het daarbij vooral gemunt op autotransporters, maar ook andere weggebruikers raakten betrokken bij de schietincidenten.

Camerabeelden

Eén vrouw raakte bij een incident op de A3 bij Wurzburg zwaar gewond. Zij liep een schietwond op aan haar hals. K. ontkende in zijn verklaring mensen te hebben willen verwonden of vermoorden.

De Duitse politie pakte de autobahn-schutter op 23 juni vorig jaar op naar aanleiding van een uitgebreid onderzoek naar camerabeelden. Hierbij werden kentekens vergeleken van voertuigen die zich in de buurt van de incidenten bevonden. 

Pistool verborgen

Als reden voor zijn daden gaf de Duitser op dat hij gefrustreerd was over het gedrag van andere weggebruikers. Enkele jaren geleden zou hij door een autotransporter zijn afgesneden. Ook werd hij tot vier maal toe overvallen op parkeerplaatsen. K. gaf aan dat hij met zijn beschietingen autotransporters wilde treffen. Daarvoor had hij de beschikking over twee vuurwapens, die hij verborg in de airbagruimte in het stuur van zijn vrachtwagen. 

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie