| 10:30 | Robert Servaas

Drie nieuwe Scania R450 trekkers voor Albers Transport

De order voor twee nieuwe Scania R450 4×2 trekkers door Albers Transport uit Landhorst breidde zich plotseling uit naar een derde truck. Dat werd veroorzaakt doordat één van hun bestaande voertuigen tijdens het werk in een graanveld volledig was uitgebrand. Gelukkig kon de Scania-dealer te Nijmegen het bedrijf weer snel uit de brand helpen.

Inmiddels zijn alle drie de trucks afgeleverd en kunnen we er weer tegenaan”, vertelt directeur Albers. Zijn bedrijf zit veelal in de agrarische en aanverwante sector en rijdt met meststoffen, compost en droge en natte diervoeders door heel Nederland en delen van België, Duitsland en Frankrijk. “We werken veel met mesttanktrailers, Walking floor en speciale onderlossers voor het transport van nat diervoeder. Al onze trekkende eenheden zijn uitgerust met hydrauliek en hebben dus een hydrauliekpomp voor de aandrijving van het laad- en lossysteem. Op deze Scania’s is die opgebouwd door Jansen in Oss.”

Bij Albers rijden nu vijf Scania’s. “We hebben om heel uiteenlopende redenen voor het merk gekozen. Ten eerste is het één van de merken waar wij vertrouwen in hebben. Daarnaast heeft Scania het nieuwste model en willen wij als bedrijf toch graag weten wat er in de markt te koop is en hoe dat in onze praktijk uitpakt. Ook past het Scania 450 pk blok goed in de door ons gekozen vermogensbandbreedte. Daarbij horen wij goede berichten over het verbruik van die 450 pk zescilinder SCR-only motor. Brandstof is bij ons heel belangrijk dus daar gaan we zeker op letten.”

“het Scania 450 pk blok past goed in de door ons gekozen vermogensbandbreedte”

Gemiddeld rijden de trucks van Albers ca. 130.000 km per jaar. “Dat is nog best wel veel gezien de relatief korte afstanden. Daarbij kent ons werk nogal wat seizoensinvloeden. Maar andere onderdelen zoals de aanvoer van diervoeder gaat altijd door. Het voordeel is dat we weinig wachttijden hebben. Dan kun je nog een paar meters maken.”

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie