DAF XF Fleet Truck of the Year 2016
| 15:42 | Korneel Luth

DAF XF Fleet Truck of the Year 2016

De DAF XF is uitgeroepen tot ‘Fleet Truck of the Year 2016’ op de ‘Motor Transport Awards’ in Londen.

Met deze uitreiking voor de XF wint DAF wint de prestigieuze titel voor de zesde keer in negen jaar. DAF kreeg de award overhandigd tijdens een officiële ceremonie, in het bijzijn van 1.600 belangrijke vertegenwoordigers uit de transport-industrie. 

“De award bevestigt opnieuw dat fleet-owners ook daadwerkelijk profiteren van het DAF Transport Efficiency programma, dat het doel heeft om de operationele kosten te verminderen en de inzetbaarheid van voertuigen te maximaliseren”, schrijft DAF Trucks in een persbericht.  

Oscars van de industrie

De Motor Transport Awards worden gezien als de ‘Oscars’ van de industrie, waarbij de titel van ‘Fleet Truck of the Year’ voor truckfabrikanten als de belangrijkste prijs wordt beschouwd. 

De jury schonk de titel aan de DAF XF vanwege de combinatie van bewezen betrouwbaarheid en onovertroffen dealerservice. Ook het lage brandstofverbruik maakt van de DAF XF een ‘top fleet performer’. DAF is bovendien volledig gericht op het maximaliseren van de inzetbaarheid van voertuigen, stelt de jury vast.

“Dat geeft je als ondernemer groot vertrouwen”, zegt de jury. Ook het feit dat DAF de XF constant doorontwikkelt, bleek mee te hebben gewogen in het oordeel: “DAF zorgt ervoor dat de cabine nog altijd evolueert. Bovendien is er aan boord van de XF Super Space Cab ontzettend veel ruimte voor de chauffeur.”

Richard Zink, directeur Marketing en Sales bij DAF Trucks: “Het is geweldig dat de juryleden oordelen dat DAF met de XF een onverslaanbaar pakket biedt: ongeëvenaard lage bedrijfskosten, het beste comfort voor de chauffeur en een even sterk als professioneel dealernetwerk. Dat de jury van de Motor Transport Awards uit een onafhankelijk panel van vooraanstaande vervoerders en fleet operators bestaat, maakt het winnen van de Fleet Truck of the Year award extra waardevol.”

 

Klik hier voor alle DAF-nieuws

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie