Volvo FM's voor Zandbergen Group
| 11:04 | Korneel Luth

Volvo FM’s voor Zandbergen Group

De Rijnsburgse rozengroothandel Zandbergen Group heeft geïnvesteerd in vier Volvo FM 330 4×2-trekkers.

Met de levering van de Volvo FM’s gaat Zandbergen Group helemaal over op de Volvo FM. De trucks zijn afgeleverd door Volvo Group Truck Center Rijnsburg. Theo Mulder BV verzorgde de restyling van de bestaande opleggers. 

De Volvo FM-combinaties worden ingezet in het dagelijks werkverkeer rond de bloemenveilingen in Rijnsburg, Aalsmeer en Naaldwijk. Met de aankoop van de vier trucks is het volledige wagenpark van Zandbergen vernieuwd: er werden drie trekkers en een bakwagen vervangen.

Logistiek manager Michel Voogt: “Volvo Group Truck Center heeft in het verleden een hoog serviceniveau laten zien en dat hebben ze wederom waargemaakt. Ze hebben ons geadviseerd over welke configuratie het beste bij onze werkzaamheden past en er samen met de carrosseriebouwer voor gezorgd dat trekkend en getrokken materieel een sluitend geheel vormen.”

“Zo zijn de remsystemen van de trailers compatibel gemaakt met het adaptieve remsysteem van de truck. Ook is de hoogte van de koppelschotel zo uitgemeten dat de opleggers volledig horizontaal liggen en uitwisselbaar zijn.” 

Volvo FM's voor Zandbergen Group
De 11 liter Euro 6-motor bevalt goed.

11-liter Euro 6-motor

De Volvo FM-trekkers zijn uitgerust met de I-Shift automatisch schakelende versnellingsbak met 12 versnellingen, aangedreven door een zuinige 11-liter Euro 6-motor. Zandbergen heeft gekozen voor een luxe cabine met Driver-pakket en Audio Advanced-pakket met onder meer USB- en Bluetooth-aansluiting zodat de chauffeurs handsfree kunnen telefoneren.

Goede bereikbaarheid onderweg is essentieel in de dynamische logistiek van de bloemenhandel. De Volvo-trucks zijn standaard voorzien van Electronic Stability Program (ESP), Lane Keeping Support en Forward Collision Warning met noodremfunctie. Als er een frontale botsing dreigt, waarschuwt het intuïtieve Collision Warning-systeem de chauffeur door een lamp op de voorruit te projecteren, alvorens de noodrem automatisch te activeren.

Voor extra veiligheid achter het voertuig en schadepreventie is gekozen voor een camerasysteem af fabriek, waarmee met behulp van een geïntegreerd en goed afleesbaar kleurendisplay veilig gerangeerd kan worden.Doorslaggevend bij de keuze voor Volvo Trucks waren de uitstraling van de Volvo FM en het grote vertrouwen in de dealer.

Volvo FM's voor Zandbergen Group
De FM’s van Zandbergen Group zijn dagelijks onderweg met boemen.

Zandbergen Group

De Zandbergen Group bestaat uit de bedrijven F.J. Zandbergen & Zn, importbedrijf GF Trading en Roseportal, een webportaal voor kwekers en kopers. De vrachtwagencombinaties worden voor al deze bedrijven ingezet voor het transport van verse bloemen tussen de veilingen en de overslaglocatie op Zandbergens hoofdvestigingen in Rijnsburg.

Hier worden ingekochte rozen omgepakt, op water gezet en klaargemaakt voor o.a. de export en de verkoop aan supermarkten. Op deze manier werden er in 2015 werden meer dan 500 miljoen rozen vermarkt. Voor vervoer naar buitenveilinglocaties werkt Zandbergen Group samen met externe transporteurs. 

Klik hier voor de Praktijktest met de Vovo FM 450 Globetrotter

 

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Klik hier voor alle Volvo-nieuws

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie