Chauffeurs op sokken
| 14:03 | Truckstar Redactie

Chauffeurs op sokken

Veel chauffeurs laten de schoenen op de treeplank staan en rijden graag op sokken.

Het ligt natuurlijk aan het soort werk wat je doet, maar een groot gedeelte van de Nederlandse chauffeurs rijdt op sokken, zo blijkt uit onze online poll.

Bij maar liefst 39 procent komen schoenen of klompen de cabine niet in en wordt louter op sokken gereden.

Daarnaast zegt nog eens zestien procent soms op sokken te rijden en soms op schoenen.

Schone en nette werkplek

Hieruit blijkt dat Nederlandse chauffeurs wat over hebben voor een schone en nette werkplek. Daarnaast zullen veel chauffeurs tevens het comfort van het rijden op sokken kunnen waarderen, vaak op de langere afstanden.

Daar staat tegenover dat 45 procent van de deelnemers aan de poll zegt altijd met schoenen aan te rijden. Verreweg het grootste deel van die groep – 37 procent van het totaal aantal deelnemers – zegt met schoenen met stalen neuzen te rijden. Deze schoenen zijn op bouwplaatsen en in veel loodsen en magazijnen terecht verplicht.

Veel binnenlandchauffeurs werken daarom met deze schoenen. Voor velen van hen is het sowieso lastig om met een veelvoud aan los- en laadadressen telkens de schoenen aan en uit te moeten doen.

Slechts acht procent van het totaal zegt met gewone of sportschoenen te rijden. In totaal deden 1905 mensen aan de poll mee.

De volgende poll gaat over je baan en of je van plan bent op korte termijn van baan te verwisselen.

4 Reacties
  1. Een youtube video van duitse controle op A2 heb ik gezien dat een chauffeur een boete kreeg omdat hij zijn schoenen uithad tijdens het tijden en hij met 40 ton beladen was. Hij kreeg ook boete voor te weinig afstand (moet minimaal 50 meter zijn). Camera’s op viaducten controleren deze 50 meter.

  2. die op sokken rijden hebben nog nooit wat meegemaakt ik heb het zelf onder vonden in hele dikke mist weet zeker als ik op sokken gereden had had ik het niet meer na verteld als je boven op dr rem moet kan je met een sok nooit zo hard remmen heb maar beetje ervaring zo.n 50 jaar chauffeur geweest wil.paar reactie zien die het beter weten

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie