Cargohopper komt naar Amsterdam
| 16:39 | Truckstar Redactie

Cargohopper komt naar Amsterdam

Vier elektrisch aangedreven Cargohoppers voor milieuzone

Cargohopper, het zero-emissie stadsdistributiesysteem gaat vanaf januari 2014 ook in de Amsterdamse binnenstad rijden. Daartoe ondertekenden de partners TransMission, Deudekom Verhuizingen en Transport, Divaco Benelux en Wagenbouw Bolle vanmorgen de contracten. Cargohopper is al actief in Utrecht en Enschede.

Cargohopper Amsterdam gaat met vier elektrisch aangedreven zero-emissie voertuigen goederen bezorgen binnen de milieuzone van Amsterdam. Het filiaal wordt daarmee meteen de grootste vestiging van Cargohopper in Nederland. De nadruk ligt op de belevering van het centrum. De zogenaamde Cargohoppers zijn speciaal door het bedrijf voor deze taak ontwikkeld. De gemeente Amsterdam heeft daarvoor een aanloopsubsidie verstrekt vanuit het stimuleringsfonds zakelijke veelrijders. De achtergrond daarbij is dat Amsterdam in overleg met het bedrijfsleven, alles in het werk stelt om meer slimme en schone distributie initiatieven in de stad te krijgen. Het stadsbestuur ziet Cargohopper daarbij als een koploper. 

Voor iedereen

De klanten van Cargohopper zijn in eerste instanties de verladers en de vervoerders. Maar ook binnenstadondernemers kunnen goed gebruik maken van de zero-emissiediensten. Cargohopper neemt ook goederen mee retour zoals lege emballage, retour- en internet gerelateerde goederen en de post. 

Cargohopper Amsterdam wil ook een rol spelen bij de vorming van een zogenaamde Logistieke Ontkoppelpunt (LOP) op het overslagpunt van het distributiesysteem in Duivendrecht. De stadsregio Amsterdam onderzoekt momenteel de mogelijkheden daar toe samen met de Kamer van Koophandel, EVO en TLN. Doel is vervoerders en leveranciers in staat te stellen om de regio met grotere voertuigen en buiten de spitsperiode te bevoorraden. Dit is efficiënter voor de bedrijven en beter voor de regio omdat een deel van het vrachtverkeer buiten de drukke spitsperiode kan plaatsvinden. 

TransMission

De Cargohoppervestiging in Amsterdam is een onderdeel van de Benelux vervoersketen TransMission. Tijdens de officiële kick off vanmorgen, benadrukte directeur Peter Tjalma het belang van Cargohopper als modern en efficiënt antwoord op de wens van steeds meer stadsbesturen de luchtkwaliteit in hun centra te verbeteren en de verkeersdruk te laten afnemen. Hij toonde zich bijzonder blij dat het juist in Amsterdam gelukt is, meteen een robuuste afdeling van Cargohopper te vestigen. “Amsterdam heeft een duidelijke gidsfunctie en wil uitgroeien tot de proeftuin van Nederland waar het gaat om efficiënte, schone en veilige bevoorrading van de binnenstad. Cargohopper past perfect in dat plaatje.” 

 

Cargohopper komt naar Amsterdam

Foto, v.l.n.r.: Diderick van Veldhuysen (Divaco Benelux), Jan Deudekom (Deudekom Verhuizingen en Transport), Albertine Evers (Wagenbouw Bolle) en directeur TransMission Peter Tjalma.

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie