Breytner Transport geheel elektrisch
| 13:52 | Korneel Luth

Breytner Transport geheel elektrisch

Het Rotterdamse Breytner Transport is het eerste Nederlandse transportbedrijf dat met alleen maar elektrische trucks rijdt.

Breytner is een nieuw transportbedrijf en is onderdeel van Mondial Movers. Met de inzet van 19-tons volledig elektrische vrachtwagens worden goederenstromen met grotere volumes en meerdere stops bediend uitgeleverd en opgepikt. Het gaat daarbij om afleveringen in Rotterdam.

De stroom voor de wagens wordt gehaald uit zonnecollectoren bij het distributiecentrum. “We kunnen hier de hele dag mee rond rijden om winkels te bevoorraden”, zegt Marie-José Baartmans van Breytner. Dat de wagens geen backup hebben is geen enkel probleem. “In de nacht laadt de vrachtwagen op bij het distributiecentrum.”

‘Doodse stilte’

Een van de chauffeurs moet nog wel wennen aan de doodse stilte die de truck veroorzaakt. “Je hoort alleen iets als je de airco aanzet”, zegt één van de chauffeurs tegen RTV Rijnmond.

Door gebruik te maken van wissellaadbakken kunnen goederen ook over een langere afstand vervoerd worden. Het aanvoertraject wordt hierbij op de reguliere manier ingevuld met dieseltrucks waarna de elektrische vrachtwagens schoon en stil de goederen op de plaats van bestemming brengen.

Mondial Movers

Nadat het al vanaf 2011 mogelijk was om elektrisch te verhuizen via Mondial Movers, is het nu dus ook mogelijk geworden om vracht te laten afleveren of ophalen in de binnensteden van Nederland. Te beginnen in Rotterdam, waar de samenwerking tussen Baartmans en Vlot Holding resulteerde in de oprichting van Breytner.

Vlot Holding is ook het moederbedrijf van Mondial R. Vlot en Zn. Verhuizingen, waardoor er een directe link gelegd is tussen de mogelijkheid elektrisch te laten verhuizen en elektrisch te laten distribueren.

Marie-José Baartmans, directeur van Breytner, is er trots op dat zij het eerste core-business Zero Emissie Transportbedrijf aan de markt mag presenteren. Wethouder Pex Langenberg van Rotterdam juicht de samenwerking met Breytner toe in het kader van het project Green Deal 010 Zero Emission Stadslogistiek.

Op de foto van links naar rechts: Rokus Vlot, Marie-José Baartmans, Pex Langenberg en Jeroen Baartmans. (Breytner)

Lees ook:

Mijlpaal: 1000 ton met Amsterdamse Cargohopper

Elektrische truck voor Deudekom Verhuizingen

Trollytrucks als echt alternatief?

Zwaarste elektrische truck voor Heineken

Elektrische truck voor De Rooy

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie