| 08:44 | Arjan Olsthoorn

TVM zoekt veiligste chauffeur van Nederland

De zoektocht naar de veiligste vrachtwagenchauffeur van Nederland is weer gestart. Tijdens het NK Veiligste Chauffeur kunnen vrachtwagenchauffeurs zich inschrijven en meteen online aan de slag.

Vrachtwagenchauffeurs nemen het op verschillende manieren tegen elkaar op. Het NK begint met een onlinefase met onder andere kennisvragen. De beste 24 chauffeurs kwalificeren zich voor de grote finaledag op zaterdag 28 september in Harderwijk.

De TVM Awards is de naam van een maatschappelijk initiatief ter verbetering van transport- en verkeersveiligheid van TVM verzekeringen en een selecte groep betrokken partners. De partners zijn: Volvo Trucks Nederland, Van Eijck Groep, Continental Benelux, Veilig Verkeer Nederland, Sectorinstituut Transport en Logistiek, Bumper, JobTrans en ANWB. De primaire doelstelling van de TVM Awards is om meer bewustwording te creëren – onder alle weggebruikers – voor veilig rijgedrag. Daarnaast willen TVM en de partners een positieve bijdrage leveren aan het vak van beroepschauffeur en aan het imago van de sector logistiek en transport.

De TVM Awards bestaan naast het NK Veiligste Chauffeur 2024 uit de TVM Award Ridder, NK Veiligste Chauffeur Junior, MVO, Innovatie, Veilig transport en Duurzaamheid. Deze prijzen worden, net als het NK Veiligste Chauffeur, tijdens de finaledag op 28 september uitgereikt. De campagne van deze TVM Awards start medio juli.

Hélène Hendriks

TV-persoonlijkheid Hélène Hendriks is al vanaf het begin als ambassadrice aan de TVM Awards verbonden. Zij zal tijdens de finales aanwezig zijn. Op 28 september presenteert ze de finaledag en reikt ze alle prijzen uit. De winnaar van het NK Veiligste Chauffeur wint naast de sportieve eer vanzelfsprekend de TVM Award. De gehele top 15 wint daarnaast een bezoek aan Volvo Trucks in het Zweedse Göteborg. De nummers 16 tot en met 24 wint een bezoek aan de Volvo Trucksfabriek in Gent.
Meedoen aan het NK Veiligste Chauffeur en/of wilt u meer informatie over het NK Veiligste Chauffeur en de TVM Awards? Ga dan naar tvmawards.nl.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie