Truckstar
| 12:27 | Arjan Olsthoorn

Bijtanken: De chauffeur centraal

Donderdag 12 december vond de eerste Dag van de Vrachtwagenchauffeur plaats. Zoals al eerder geschreven is dit een initiatief van Truckstar dat door de sociale partners in het wegtransport is opgepakt. Meer dan 300 bedrijven en instellingen hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om de chauffeur eens extra in het zonnetje te zetten. Dit gebeurde vaak met een hapje en een drankje maar er werden ook cadeautjes uitgedeeld.

Natuurlijk gaat het niet alleen om die cadeautjes. De Dag van de Chauffeur is bedoeld om iedereen even te herinneren aan het belangrijke werk dat chauffeurs doen. Zodat er wat meer respect voor jullie werk ontstaat en er op de weg meer begrip is.

Op social media kregen we wel een paar zure reacties van volgers die van mening waren dat de dag met opzet tijdens de CAO-onderhandelingen viel. Ik kan oprecht zeggen dat dit niet het geval is. Wij hadden de datum al lang geleden vastgelegd zelfs voordat wij met externe partijen in gesprek zijn gegaan.

Vrijwel alle chauffeurs die wij spraken waren zeer positief over de Dag van de Vrachtwagenchauffeur. Veertig van hen konden we extra blij maken door ze te belonen als we ze met een Truckstar-sticker zagen rijden. Dat aantal van 40 flappenwinnaars is bewust gekozen. Truckstar bestaat in 2020 40 jaar en het leek ons leuk om dit jubileumjaar af te trappen met deze stickeractie XXL, voor de chauffeur.

In het komend jaar zullen wij in elke editie op serieuze of ludieke wijze stil staan bij ons jubileum. Daarbij kunnen wij jullie hulp gebruiken. Heb je iets bijzonders met het getal 40, laat het ons dan weten. Je bent bijvoorbeeld 40 jaar abonnee, er werken 40 familieleden van jou in het transport, je bent 40 jaar aan het werk, je hebt precies 40 collega-chauffeurs bij het bedrijf of er rijden 40 auto’s. Alles met het getal 40 dat verbonden is met het wegtransport kan een reden zijn voor een mooi verhaal. In het voorjaar kun je een extra lekkere jubileumeditie verwachten.

Het Truckstar Festival zal ook zijn 40ste editie beleven. Op 25 en 26 juli zal het TT circuit weer afgeladen vol zijn om het grootste transportevenement van Europa te vieren. Wil je erbij zijn met je truck, vergeet je dan niet in te schrijven voor een baankaart. Dit kan tot eind januari.

Vanzelfsprekend kun je naast alle jubileumzaken genieten van de mooiste verhalen, reportages en praktijktesten. Genoeg om veel leesplezier te hebben. Ik wens jullie en jullie naasten namens alle Truckstar-medewerkers een voorspoedig 2020 met veel veilige kilometers toe!

Freek Mulder
Hoofdredacteur Truckstar

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie