bidfood
| 17:24 | Robert Servaas

Bidfood kiest MAN TGM met slimme koeling

Onlangs nam Bidfood een nieuwe MAN TGM bakwagen in gebruik met een slimme, duurzame koeling dankzij techniek van Wierda Hybrid Technologies.

Bidfood is een online marktplaats voor foodprofessionals. Met een vloot van 350 vrachtwagens in Nederland en 17 vestigingen is het bedrijf toonaangevend in ons land waar het gaat om de toelevering aan horeca, zorginstellingen en catering.

Elektrisch koelen
Bidfood koos voor de Carrier Vector 19HE Multitemp koelmachine. Met maar liefst 19 Kw is dat een machine met voldoende capaciteit voor deze toepassing. Om aan de wensen van Bidfood tegemoet te komen voor een duurzame en stille oplossing werkte Carrier samen met Wierda Hybrid Technologies. Er is gekozen voor een systeem waarmee de dieselmotor in de binnenstad uitgeschakeld kan worden. Het accupakket kan gedurende de nacht worden opgeladen.

Wagenparkbeheerder Cor de Rooij van Bidfood: “Wij zochten een oplossing voor de geluidsoverlast van de koelmachine. Maar ook naar een verlaging van het brandstofverbruik en de CO2 uitstoot. Door gebruik te maken van elektriciteit kan de koelmotor nu heel stil zijn werk doen als de chauffeur de binnenstad in rijdt.” Door middel van geofencing schakelt de koelmotor automatisch over op stroom als hij de stad in rijdt. Het systeem is zodanig ingesteld dat de diesel het automatisch weer overneemt als de accu’s leeg raken. “De eerste testen wijzen echter uit dat we ruim voldoende stroom aan boord hebben voor de hele distributierit. Dat heeft uiteraard onze voorkeur, aangezien daarmee nog meer brandstof en CO2-uitstoot bespaard wordt”, aldus De Rooij.

Eerste hybride koelsysteem
De TGM is uitgerust met de 8 liter zescilinder D08 krachtbron van MAN met een vermogen van 250 pk. Met deze vrachtwagen heeft Bidfood de eerste truck met een hybride koelsysteem in de vloot. De MAN TGM us afgeleverd door Wierda Bedrijfswagens.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie