Noordhollandsch Kanaal
| 12:17 | Arjan Olsthoorn

Beperking vrachtverkeer op viaduct A7 Purmerend

Er geldt een gewichtsbeperking voor vrachtverkeer, zwaarder dan 30 ton op een viaduct in de A7 ter hoogte van Purmerend. Het gaat om het viaduct over het Noordhollandsch Kanaal. De beperking is per direct ingesteld uit oogpunt van veiligheid, na een inspectie van het viaduct.

Uit deze inspectie is gebleken dat de steunpunten van het viaduct, waar de weg op rust, zwaar vrachtverkeer mogelijk niet kan dragen. Rijkswaterstaat begrijpt dat dit tot overlast leidt voor het vrachtverkeer.

Omleidingsroutes

Vrachtwagens boven de 30 ton worden in beide rijrichtingen ter hoogte van Purmerend omgeleid. Vrachtverkeer richting Den Oever rijdt via de N247, N244 terug naar de A7. Vrachtverkeer richting Zaanstad wordt omgeleid via N244, N246 naar de A8.

Chauffeurs worden hierop gewezen via gele borden op verschillende locaties langs de weg, onder andere bij de afritten Purmerend Zuid en Purmerend Noord. Gele borden geven de omleidingsroutes aan. Het overige verkeer kan veilig over het viaduct blijven rijden en wordt niet gehinderd.

A7 Purmerend

Nader onderzoek

Rijkswaterstaat gaat de komende periode meer onderzoek doen naar de staat van het viaduct, om inzicht te krijgen welke vervolgstappen nodig zijn om de constructie te verstevigen.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie