| 10:13 | Arjan Olsthoorn

Bedlegerige chauffeur John Tillman krijgt Wensdag

Afgelopen weekend verzorgde Stichting Noah4All een van hun fantastische wensdagen voor vrachtwagenchauffeur John Tillman. Hieronder vind je een verslag van team Noah4All.

De wereld van John is ruim bereisd, in zijn jongere jaren dook hij achter het stuur en vertrok zo Europa in en ver daarbuiten. Als vrachtwagenchauffeur was John was bekend met de TIR-carnet en het vrijgezellenboek, geen reis was voor hem te ver en thuis wisten zij niet beter. Tijdens de vakantie mochten de kinderen mee op route en zo zagen zij pa ook eens. John was regelmatig te vinden in Tunesië, een land waar je als chauffeur niet snel komt. Voor John was dat geen probleem, een dikke kus aan moeders en een aai over de bol van de kinderen en John was on route.

Ziekte

Momenteel zijn wij verder in het leven van John en helaas is zijn chauffeursstoel ingeruild voor een bed, een ziekte heeft hem bedlegerig gemaakt en dat hakt er behoorlijk in. Hij verblijft nu samen met zijn lieftallige vrouw in een verzorgingshuis. Door de goede zorg van verzorgsters Petra en Marion kan hij samen met hen teruggaan in de tijd en praten over de mooie ritten die hij heeft beleefd.

Noah4All Wens

Petra en Marion waren op zoek naar iets waar John zijn momenten van toen weer even kon beleven en kwamen uit bij Noah4All. De wens werd ingestuurd en zo stonden wij met de brancard en al aan het bed van John. Verbaasd was hij wel en in no time lag hij comfortabel in de Noah4All Wens truck genietend van het uitzicht.

De rit ging naar onze verzamelplek, de Scania-dealer in Gaanderen. Zij stonden gelijk klaar met een vervangende truck toen bleek dat er een truck uitviel. De garage staat dicht bij de oude locatie van Leusink, daar stonden oud-collega’s hem op te wachten en begroeten John met een warme omhelzing. Tijden van toen herleven en de verhalen kwamen weer boven, gezien zijn toestand was dat soms hard werken maar dat is John wel gewend.

Truckstop Babberich

De Wenstruck vervolgde zijn route door het mooie landschap rond Ulft en Gaanderen. Tunesië zat er niet in, maar Truckstop Babberich moest wel haalbaar zijn. Daar mochten wij de lunch serveren voor onze gasten, eigenaresse Leana verwelkomde ons daar samen met haar schoonmoeder en bij binnenkomst stond daar een geweldig buffet uitgestald.

Het enthousiasme waarmee zij ons onthaalde maakte de dag compleet. Normaal gesloten, maar speciaal voor deze wensdag heeft ze haar deuren geopend. Zo kon John zonder al te veel extra ogen van vreemden genieten van zijn lunch op zijn ‘bed’. Het buffet was meer dan genoeg en alles wat overbleef mochten wij meenemen en uitdelen in het verzorgingshuis, dit geeft aan hoe groot het hart is van Truckstop Babberich.

Lach

Voor jullie misschien onbekend maar humor moet er zijn en als onze teamleden Remon en Frank al foeterend met John op pad gaan is dat lachen. Juist die lach is nodig op een dag als deze, ook al kan dat soms heel erg scherp zijn en op het randje. Zodra de lach van John de boventoon voert is het allemaal oké.

Hopelijk mag die lach van dat moment regelmatig terugkomen op het gezicht van John en als zijn vrouw of zijn kinderen/verzorgsters hem benaderen aan zijn bed hij hun die lach weer laat zien en dan weten zij direct waar zijn gedachten weer zijn beland.

Wij hebben met trots deze wens uitgedragen en zijn dankbaar voor iedereen die aan deze wens hebben meegeholpen daarom danken wij iedereen die aan deze Noah4All dag heeft meegewerkt, zonder jullie was dit niet mogelijk.

Team Noah4All

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie