Van Appeldoorn Drie keer Volvo
| 11:41 | Rik Werner

Chauffeur Van Appeldoorn drie keer volkomen verzot op Volvo

Als Jan-Willem van Appeldoorn de deur uit gaat heeft hij de keus uit drie verschillende Volvo’s. Voor elke gelegenheid een.

Het is moeilijk kiezen voor Jan-Willem van Appeldoorn, alle drie de Volvo’s zijn hem lief. Aan de Volvo Amazon heeft hij dierbare herinneringen uit zijn jeugd. Met de hele familie naar de wintersport, de ski’s op het dak. De Volvo F88 doet hem denken aan het begin van zijn carrière toen hij met deze en andere trucks zijn brood verdiende. En de FH04 is gewoon een fijn stuk gereedschap en een technisch hoogstandje in vergelijking met de andere twee.

Handgeschakeld

Jan-Willem rijdt voor het bedrijf dat zijn opa heeft opgericht. ,,Ik rijd tanktransport door heel Europa. Ik kom vooral in België, Frankrijk en Duitsland. Maar af en toe zit ik ook in Zwitserland, Spanje en Italië. Meestal vervoer ik chemicaliën of alcohol. Normaal gesproken ben ik de hele week van huis. De FH is een Globetrotter, en heeft alle luxe aan boord, zeker als je het vergelijkt met de F88. De FH is luchtgeveerd, net als de stoelen. Er zit een airco in en een koelkast. En de wagen heeft een automaat. Al hoeft dat niet van mij. De F88 heeft al die luxe niet, maar wel een handgeschakelde bak, en dat vind ik veel lekkerder rijden.”

Van Appeldoorn Drie keer Volvo

Familieauto

En dan is er nog de Amazon 122S. De wagen zit nog netjes in de lak, en als de accukabels zijn aangesloten is hij direct aan de praat. Jan-Willem: ,,Mijn vader heeft die auto tweedehands gekocht. Dat was in 1970, ik was toen drie jaar oud. De Amazon zelf is van bouwjaar 1965. Het was destijds een echte familieauto. Ik heb twee zussen, de jongste is zestien jaar jonger dan ik. Voordat zij geboren werd waren we dus met zijn vieren. Je kan het je nauwelijks voorstellen dat we met deze auto op vakantie gingen. Toen was hij heel ruim, maar naar de huidige maatstaven is het maar een kleine auto. Het ding heeft vier cilinders en een dubbele carburateur. De auto is niet van mij, maar van de familie. Toch rijd ik er het meest in, zoals toertochten met oldtimers. Hij stuurt nog strak, en ook het optrekken gaat prima. Je kan goed meekomen met het andere verkeer.”

Van Appeldoorn Drie keer Volvo

Lees het hele verhaal in Truckstar nummer 02 van 2018. Overal verkrijgbaar voor € 4,99. Of bestel ‘m hier

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie