Parijs autoloze zondag
| 08:56 | Rik Werner

Franse regering wenst tolsystemen rond grote steden en drukke regio’s

De regering van Frankrijk is groot voorstander van de inrichting van tolsystemen bij de grote steden en in drukke regio’s. De regering is bereid financieel een steentje bij te dragen om de komst van tolsystemen, vooral bij de grote steden, snel mogelijk te maken.

Dat heeft de Franse verkeersminister Elisabeth Borne gezegd in een interview met het tijdschrift Les Echos. Nu al mogen steden en regio’s tolpoorten bouwen als zij dat willen, maar slechts bij wijze van proef. Bovendien mogen de tolsystemen slechts drie jaar blijven staan. Dat moet anders, zegt Borne.

Londen

Frankrijk kent, los van de beroemde ‘Péages’, nog geen lokale en regionale tolsystemen. Europese metropolen als Londen, Göteborg en Milaan hebben die al wel, in een poging het aantal files terug te dringen en de luchtkwaliteit te verbeteren. De burgemeester van Parijs, Anne Hidalgo, is tot dusver tegenstander van tolpoorten bij de lichtstad. Frankrijk wil de komende jaren het wagenpark flink verduurzamen en inwoners bewegen schonere vervoersmiddelen te gebruiken.

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht.

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie